Харків і область 9 листопада. Обстріли, пожежі, жертви, бої

09.11.2022 12:56   -

Для мешканців Харкова доба минула спокійно. Але ворог не припиняє обстрілювати із артилерії та мінометів території області уздовж лінії фронту. За інформацією ДСНС цієї доби через бойові дії сталися дві масштабні пожежі.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Пожежі, які спричинив ворог своїми обстрілами, трапились у Куп’янському районі області. Горіли господарча споруда та дах адміністративної будівлі.

В обласному штабі оборони також звітують про руйнівні наслідки влучань російських снарядів в цивільні об’єкти.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Після 15-ї години окупанти обстрілами пошкодили адміністративну будівлю у смт Дворічна, горів дах приміщення.
У Дворічанській громаді Куп’янського району горіло приватне домоволодіння.
Після другої години ночіу Шевченківській громаді Куп’янського району внаслідок обстрілів горів сінник.

За повідомленням медиків, на Харківщині цієї доби є поранені серед мирного населення.

ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
Протягом доби госпіталізували 42-річну жінку та 31-річного чоловіка внаслідок обстрілів у Дворічанській громаді, місцеві отримали поранення та госпіталізовані до медустанови. Стан пацієнтів середній.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби знешкодили 635 вибухонебезпечних предметів. Розмінування триває, небезпека все ще висока, зазначають у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Мінна небезпека в Харківській області ще тривалий час залишатиметься однією з найбільших проблем. Російські окупанти замінували абсолютно все. На жаль, протягом доби 2 працівника дорожньої служби 21 та 51 років загинули. Ще двоє чоловіків 55 та 34 років отримали поранення. Спецтехніка зачепила міну під час робіт в Чугуївському районі. Закликаємо бути уважними!

На лінії фронту, на Харківщині, без суттєвих змін, інформують у генштабі. Попри те, що окупанти щодня завдають ударів, ЗСУ тримають позиції.