Нова хвиля COVID-19 очікується вже в січні. Українців закликають вакцинуватись, щоб вберегтися від наслідків хвороби

09.11.2022 12:45   -

85% летальних випадків від COVID-19 за минулий тиждень – це люди віком від 60 років, і 40 відсотків інфікованих коронавірною інфекцією саме з цієї категорії. Люди похилого віку перебувають у групі ризику через ймовірність важкого перебігу хвороби або смерті внаслідок неї. Статистика від міністерства охорони здоров’я показує, що рівень вакцинації у цій віковій категорії доволі низький.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
За час вакцинальної кампанії щеплено понад 8 млн людей похилого віку. У категорії 60-69 років вакциновано 50%, 70-79 років – 33%, старше 80 років – лише 19%. Йдеться про первинний курс вакцинації. Якщо ж рахувати із бустерними дозами, то показники будуть ще нижчі.

За даними МОЗ, перше бустерне щеплення зробили лише 8% українців, ще не щепилися бустером 12 млн українців. Відповідно вони не мають повноцінного захисту від захворювання.

Епідеміологи очікують пік нової хвилі коронаврусної хвороби у січні. Тому закликають всіх українців, а особливо з груп ризику, вакцинуватись від COVID-19 та захистити себе від тяжкого перебігу хвороби. В умовах війни – це необхідність, говорять лікарі. Адже госпіталізований пацієнт від коронавірусу займає місце у лікарні, яке може знадобитись пораненому внаслідок бойових дій військовому або цивільному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Харкові: актуальна статистика на 9 листопада 2022 року