“Харків буде крайньою точкою ЄС”. Про розвиток мегаполісу мер говорив з майбутніми дизайнерами і архітекторами

14.11.2023 20:54   -

Креативні, творчі, молоді спеціалісти в сфері дизайну, архітектури та мистецтва можуть приєднатись до команди, яка працює над розвитком генерального плану Харкова. Про це говорили під час зустрічі ІгоряТерехова із студентами та викладачами профільної академії.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я дуже радий, що сьогодні тут багато молоді, студентів. І це головне, бо коли ми плануємо майбутнє нашого міста, то це, перш за все, студентство, наші виші. Ми плануємо це разом з нашими архітекторами, з нашим вже добрим другом лордом Норманом Фостером. І наше бачення міста – це, перш за все, два з половиною мільйона мешканців. А не так, як було до війни – півтора мільйона. Крім цього ми бачимо розвиток нашого міста, як потужного, індустріального і економічного центра.

В оновленому, мирному і розквітнувшому Харкові жити сьогоднішній молоді. І вже зараз студенти – майбутні дизайнери і архітектори готові долучитись до участі в різноманітних міських проектах та спробувати себе в ролі креативних підприємців.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми дуже зацікавлені в тому, щоб ми все робили разом. Бо дуже багато сьогодні і креативних ідей, і у молоді креативні ідеї. Я хочу, щоб ми зберегли дуже багато речей, які є в архітектурі нашого міста, це перше. Потім ми оголосимо конкурси. Будь ласка, залучайтесь, і я дуже хочу, щоб ви всі були залучені. Дуже хочу, щоб у нас був такий креативний підхід. Дуже хочу, щоб ми перезапустити економіку, почали зовсім по-іншому, іншим темпом розвиватися. І для цього ми сьогодні створюємо, знаєте, базові такі речі. І, будь ласка, приєднуйтесь, я зацікавлений, дуже, в тому, щоб ви приєднались.

У Харкова дуже гарні перспективи, підкреслив Ігор Терехов, місто має всебічну підтримку з боку міжнародних партнерів, особливо Німеччини.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
В мене було декілька зустрічей. В тому числі з послом, дуже таким серйозним політиком, який впливає на німецький уряд І коли ми спілкувалися, він каже: “Ви будете крайньою точкою європейського союзу.” Цим все сказано! Тому, у нас класне майбутнє. Ми переживемо цю зиму. Ми обов’язково переможемо.

Прийдешній опалювальний сезон, допомога внутрішньопереміщеним, декомунізація, перейменування топонімів, співпраця з міжнародними партнерами щодо студентських програм – цим темам теж приділили увагу під час спілкування. А приємним завершенням зустрічі з очільником міста стала урочиста церемонія.

За активну громадську позицію, волонтерську діяльність, допомогу ЗСУ низку працівників інституту дизайну і мистецтв відзначили почесними грамотами та подяками.

ОСТАННІ НОВИНИ