Карантинная тысяча: когда ее начнут выплачивать?

14.04.2020 11:17   -
Автор:
Обіцяну ще на початку карантину доплату пенсіонерам нарешті почнуть виплачувати. Верховна рада ухвалила зміни до держбюджету, в документі була прописана й загальна сума виплат для людей похилого віку. Але цю тисячу почнуть зараховувати лише після набуття чинності закону.
 
Марина Лазебна міністр соціальної політики 
 
Проголосували, зміни до держбюджету затверджені, але потрібно близько 5 днів для того, щоб розпочати виплати. Рішення парламенту дає можливість додатково спрямувати понад 10 мільярдів гривень для виплати одноразової допомоги у розмірі 1000 гривень більш ніж 10,6 мільйонів людей.
 
Та цю разову доплату отримають не лише люди похилого віку, а й особи з інвалідністю та інші пільговики. Але за умови, що їхні щомісячні виплати від держави не перевищюють п'яти тисяч гривень. Тим, хто отримує держдопомогу на картку, зарахують доплату автоматично, всі інші отримають її від листонош. 
 
А ось ті, хто працюють на пенсії, можуть втратити всі доплати. Навіть, якщо людина похилого віку одного разу отримає якийсь гонорар, чи фінансову нагороду, її можуть прирівняти до працюючої людини. Аби цього не сталося, в Пенсійному фонді попрохали, повідомляти про інші джерела не регулярного доходу не менш, ніж за 10 днів. В іншому випадку, пенсіонер може втратити доплату. А отримати її знов зможе лише після чергового перерахування пенсій.