Как изменятся выплаты для льготников в 2020 году?

10.01.2020 15:04   -
Автор:
Соціальні виплати по-новому. Тепер міністерство соцполітики буде контролювати частину розрахунків населенню, раніше цю функцію виконувало інше відомство – Мінфін. Тож нововведення полягає в тому, що субвенції перетворили на бюджетні програми. 
 
Міністерство соціальної політики 
 
Мова йде про допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, одиноким матерям та ін., а також виплату пільг і житлових субсидій на ЖКП та придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу у грошовій формі.
 
У міністерстві розраховують, що ці зміни дозволять скоротити шлях проходження коштів з держбюджету до одержувачів допомоги, пільг та субсидій, а також своєчасно реагувати на потреби населення і спростити процедури адміністрування цих витрат. Так, на думку уряду, вони зможуть перерозподіляти відповідні розрахунки за 1-3 дні. Проте зміниться не лише процедура зарахування виплат, а й їхній розмір, принаймні для пенсіонерів. Зокрема, державну допомогу скоротять тим, хто займається підприємницькою діяльністю або ж працює на пенсії. 
 
Пенсійний фонд України  
 
Якщо пільговик не проінформує про працевлаштування або ж про підприємницьку діяльність, а ПФУ стане про них відомо під час звірки з державними реєстрами, то щодо таких громадян буде запроваджено санкції, а їх виплати зменшаться. Більш того, на розмір виплат можуть вплинути помилки, які були допущені при наданні документів. Якщо є які-небудь неточності в трудовій книжці або довідках про стаж, то система може зарахувати їх, і це може відбитися на майбутній пенсії.