Как Харьков изменился к Евро-2012

02.06.2012 18:57   -
Автор:

Тетяна Марусич ,киянка:

-Мы только вышли из поезда, у нас сразу же встретили, спросили как мы доехали ,потому что мы ехали на новом поезде на скоростном, нас сразу же спросили как мы ехали, наши ощущения.

Але надовго гостей на вокзалі не затримують – попереду екскурсія містом. Киян запрошують до того таємничого місця, де харківські футболісти готуються до матчів та розминають м"язи – бази Металіста. Тут демонструють навіть кропітливу щоденну роботу догляду за полями.

Далі – екскурсія в аеропорту. Гостям розповідають, тут за годину можуть обслуговувати майже дві тисячі пасажирів. До Євро чемпіонату побудували новий термінал, старий відреконструювали, звели нову взлітно-посадкову смугу і зробили капітальний ремонт перону. Окрім того, територію навколо привели до ладу. І усе це за кошти різних рівнів. Кияни ж від харківського аеропору у захваті, кажуть від Борисполя відрізняє хіба що масштаб.

Володимир Мезінцев , студент м. Києва:

-Очень прилично сделан, дизайн нравится, на самом деле хороший аэропорт. Очень компактный,так обустроено,что вообщем все удобно.Тут заходишь и все сразу понятно, не теряешься куда идти и как, сразу все понятно.

Масштабну роботу демонструють харків"яни і у підготовці стадіону. Територію навколо заасфальтували, як і дороги містом, відкрили нові паркувальні місця. А щоб журналістам було зручно та комфортно слідкувати за перебігом чемпіонату та висвітлювати події, для них неподалік від стадіону звели двоповерховий медіа-центр.

Сергій Ющишин ,головний випусковий аналітичного відділу інформаційного центру "Україна-2012":

-За всі ці роки, що Харків готувався, місто дуже сильно змінилося, починаючи від доріг, закінчуючи стадіоном, тренувальною базою, яку має Металіст. Що стосується медіацентру, я думаю, коли він буде повністю готовий, тоді він буде без сумніву приймати журналістів на високому рівні.

На високому рівні харків"яни зустрічатимуть і вболівальників, які приїдуть слідкувати за грою своїх команд. Одна з них- це голландська збірна. І для її фанів на території Журавлівського гідропарку вже почали монтувати оранж-кемпінг.

Олександр Попов  ,заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки ЄВРО-2012:

-Идут активные роботы по монтажу палаток, уже смонтированы санузлы, мы видим, что будут сеточные кровати, как это положено в палатках, тумбочки и так далее. Коммуникации ко всем местам подведены, электричество к палаткам подведено.

Такої роботи у підготовці прийому фанів навіть у столиці немає, відмічають її тамтешні мешканці.

Дмитро Левицький ,редактор програми "ШУСТЕР LIVE":

-Оренж-кемп на Журавлевке, в первую очередь то, как там сегодня все обустроено, в каком месте это находится и то с каким гостеприимством во-первых харьковчане принимают это, и как я понимаю и голладцы довольны абсолютно.

Так гостинно Харків примайматие всіх гостей і під час Євро, сказали киянам і повезли їх далі, демонструвати інші цікавинки міста. Показали і готельний сервіс. До Євро у першій столиці побудували аж п"ятдесят три готелі. З відповідною до їхнього рівня інфраструктурою. Ось тут наприклад, потім гостям чемпіонату, а зараз киянам надали можливість пограти у гольф.

Катерина Чурок, студентка  м. Києва:

Мое мнение, Харьков более интенсивнее готовится, чем Киев. Киев не так.

Та і на цьому екскурсія для киян не скінчилася. Далі їх запросили на найбільшу площу Європи, площу Свободи. Тут нині облаштовують фан-зону.

Наталія Мірошниченко ,заступник директора Департаменту з підготовки Євро-2012:

-Фан-зона у нас будет занимать двадцать две с половиною тисыч метров квадратных. Расчитана примерно на сорок, сорок пять тысяч человек. Как вы видите монтируется сцена, большой экран сто двацать квадратов, плюс это большая вип-зона.

Дмитро, студент м.Київ:

-Територия довольно солидная. Обещали, что тут будет лазерное шоу, я думаю, что всем понравится.

Та тут буде не лише лазерне шоу, вперше у Харкові виступить тут і діджей Армін ван Бюрен, приїдуть гурти "Бумбокс", "Танок на майдані Конго", Руслана та багато інших. Окрім того, голандські фани пройдуть ходою від фан-зони до стадіону. Їх очікується у Харкові більше десяти тисяч. Взагалі ж, підсумували керівники з підготовки до чемпіонату, Перша столиця зустріне Євро-дві тисячі дванадцять у повній готовності.

Олександр Нечипоренко, директор Департаменту з підготовки Харкова до Євро-2012:

-Везде успеваем, везде доделаем, все будет хорошо. Я думаю сейчас убедится в этом вся Украина глазами этих детей, которые увидили все эти обьекты.

Наталія Павлюк ,студентка м.Київ:

-Мы очень довольны поездкой, и очень дольны, что вы нас сюда пригласили. Показали нам ваш город замечательный, мы еще приедем обязательно, такой же дружной компанией.