Юбилеи общин

02.10.2012 19:57   -
Автор:

Селу Малинівка Чугуївського району – триста шістдесят. Населений пункт прославлений у радянському фільмі, як колоритний куточок України – у роки незалежності став центром української етнічної творчості, але твердо крокує у сучасність. Єдина команда однодумців на чолі з народним депутатом Дмитром Шенцевим продовжує реалізовувати в районі комплексну програму розвитку Малинівки. Будуються дороги та храми, відновлюються клуб та місця відпочинку.           

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Сегодня в день рождения Малиновки будем открывать детскую площадку, и так будет продолжаться. Ремонт клуба продолжается, и так шаг за шагом, храм строится, об этом уже много сказали, и так мы обязательно сделаем совместным трудом нашу жизнь обязательно лучше и краше.

Від центру Харківської області, до її кордонів. У селі Мілове свій ювілей – триста п'ятнадцять років тому на цих землях було засновано перше поселення козаків, які захищали Україну від ворогів. Потім їх справу продовжувало багато поколінь. Серед тих хто з честю виконав свій військовий обов’язок, каже Дмитро Шенцев, і ветерани великої вітчизняної, тож вони заслуговують на всебічну підтримку з боку нащадків.

Євген Федорін вчитель, ветеран праці (с. Мілове)

-У Дмитрия Алексеевича слова не расходятся с делом. И вы знаете, что только в этом году, он помог в зимнюю стужу, помог нашим односельчанам-пенсионерам с топливом, в день святой Пасхи мы получили памятные подарки.

Ніхто не забутий, ні що не забуто, ці рядки стосуються не тільки ветеранів. На Слобожанщині ще кілька років тому були місця, де не ступала нога жодного народного депутата. Дмитру Шенцеву вдалося виправити такий стан справ.

Зінаїда Валевич ветеран (с. Рублене) 

-Никто к нам не приезжает в наше далекое заброшенное село, просто забыли. А вы приехали. Мы знаем что вы очень занятый человек, у вас много и общественной работы, и семья брошена все эти выходные дни – а вы ездите стараетесь всем помочь.

Свята тривають. У Вовчанську на центральній площі зібралася вся громада району. Хліб та сало, вареники та борщ, піроги та домашня горілка – кожне село зі своїми стравами та своїм колоритом.

-Гостей дорогих ми вітаємо щиро. Встрічаємо з хлібом любов’ю і миром.

Там де свято, там пісні та танці. У цей день зустрічати гостей зібралися : всі мала до від велика.
 
-Какие бы наши населенные пункты не были: большие или малые, близкие или самые отдаленные – вы все родные близкие и любимые люди. Как родным и близким людям позвольте пожелать вам добра, мира, здоровья, чтобы во всех домах звучал звонкий детский смех, чтобы все наши старшие люди, наше старшее поколение были не обделены вниманием и заботой. Процветания, добра и любви.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия