Японські макаки з Харківського зоопарку святкують новосілля

21.08.2020 13:24   -
Автор:
Терра, Фрося, Тедді і Умка святкують новосілля. Мова йде про японських макак з Харківського зоопарку, які оселилися в новій будівлі – частині експозиції "Далекий Схід". Тепер у розпорядженні тваринок просторий зимовий і два перегоночні вольєри, а також комфортний літній вольєр з басейном, затишними будиночками, різноманітними колодами, корягами – і все це буквально утопає в зелені доглянутих газонів і дерев, що були спеціально збережені у ході реконструкції.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
По сусідству у відкритому вольєрі будуть мешкати олені і єнотовидні собаки. Отож сумно не буде! Щодо зимових вольєрів, тут також дотримано принцип максимальної натуральності матеріалів. У вольєрах усе продумано до дрібниць, аби примати почувалися максимально комфортно і не нудьгували. Тут і гамаки, і канати, і спеціальні помости, і декоративні дерева, і різноманітні головоломки. У всіх вольєрах встановлено відеоспостереження. 
 
Тільки-но японські макаки опинилися у новому приміщенні, додає Жанна Сивуха, ті відразу перейшли до оглядин і тестування цікавинок – лазили по канатах, сітчастій стелі, облаштовували схованки під помостами і час від часу перемовлялися між собою, неначе висловлювали своє захоплення.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Найбільш активною в освоєнні нових володінь виявилася шістнадцятирічна Умка, вона у групі – лідер, отож першою оцінила автоматичну поїлку, а потім вмостилася у зручному гамаку. За кілька хвилин з неї взяли приклад і інші члени групи. Процес адаптації триває, але вже зараз у кожної з мавпочок є улюблене місце для відпочинку і гри.