Як на площі Свободи до Масляної готувались

14.03.2013 18:58   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-На головній площі Першої столиці площі Свободи останні приготування до найнароднішого свята – Масляної. Вже в суботу тут розгорнуться веселі гуляння, а поки представники районів роблять все аби експозиції їх районів були найкращими.

Одним з перших районів, які зустрічатимуть харків'ян на святах – Фрунзенський. Тут майстри постаралися. Кажуть – зустрічають по одягу.

Ольга Лукашова заступник голови Фрунзенського району

-Это основные ворота, в которые мы будем приглашать гостей. Рядом у нас будет петух, который будет махать крыльями и будет же конечно разный крик петуха. У нас 9 минут и вот он 9 раз будет кричать по-разному.

По-різному буде у всіх, кажуть представники районів. Адже всі хочуть народ здивувати. Одні українськими хатами, інші яскравими стендами та великими фігурами, а деякі і старовинними пічками. Її якраз дофарбовує майстриня Наталя. Каже, саме на ній у суботу будуть смажити найсмачніші млинці, якими будуть пригощати гостей свята.

Наталія фарбна майстриня

-У нас украинская кухня поэтому как бы всё должно быть сочетаться. Очень удобно и красиво.

Від праці фізичної до творчої. На головній сцені репетирують художню частину. Зиму проводжають, весну зустрічають. Але поки в півсили.

Студенти розігрують сцену святкового спектаклю. Катерині дісталася роль зими – злої, яка не хоче йти.

Катерина виконує роль "Зими"

-Вначале она выходит злая. Потому что она не хочет отпускать, она не хочет уступать свои права, но всё же она понимает, что она задержалась и она отдаёт свои права отдаёт свой знаменитый посох весне. Весна принимает, мы миримся и вместе танцуем. И я всё-таки разрешаю быть весне.

Подивитися ж на всю красу і широту народного свята Масляна, як кажуть наповну, харків'яни зможуть у суботу завітавши до велитенського казкового містечка, що розгорнеться на площі Свободу. Чекають на всіх, обіцяють буде весело.

Ігор Бескровний