Правильне виховання в дитсадку – запорука успішного навчання в школі

14.03.2013 18:15   -
Автор:

У дитсадочку номер тринадцять, що в П'ятихатках, життя вирує наповну. Сьогодні тут за планом – малювання. Попрацювали – тепер можна і погратися.

У закладі виховують сімнадцять дошкільнят. Всі вони в дитячому садочку почувають себе, як вдома.

Софія 5,5 років

-Мне нравятся воспитатели, они очень хорошие, они всегда помогают. Я умею очень хорошо рисовать, петь песни очень хорошо, стихи рассказывать.

Арина 5,5 років

-Тут играем мы, тут мы спим, тут мы делаем всякие аппликации, тут мы песни поем, стихи рассказываем, праздники проводим. У меня тут любимая игрушка – собачка голубенькая с беленькими ушками.

Дитячий садочок номер тринадцять – заклад особливий, бо відносится до санаторного типу: тут не лише виховують, а й лікують дітей, хворих на сколіоз.

Галина Михайленко директор КЗ "Харківський санаторний навчально-виховний комплекс №13" Харківської обласної ради

-Для цього тут створені всі умови, у нас ведуться і масаж, і лікувальна фізкультура, і всі процедури, які призначають лікарі. У нас працює 17 медичних працівників, чотири лікарі: лікар-ортопед, лікар лікувальної фізкультури, невролог і лікар- педіатр.

А ще у закладі, крім гімнастичних залів та тринажерів, працює сауна.

Валентина Рубан лікар

-Учитывая то, что наша дошкольная группа – это маленькие дети , они подвержены влиянию и экологии и внешней инфекции, то процедуры в инфракрасной сауне очень хорошо помогают повысить защитные свойства организма и как можне реже болеть на протяжении года и многих лет.

І це не єдиний заклад в області в якому дбають про виховання малечі та її підготовку до навчання в школі.  У Першотравневому яслах-садку цим питанням переймаються не менше. Тут функціонує цілих чотири групи для дітей віком від півтора до шести років.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Особливістю цього дитячого садочку є те, що за бажанням батьків вихованців тут встановили гнучкий режим роботи, що передбачає організацію різнотривалого перебування дітей. Малеча в закладі може знаходитися і по десять, і по дванадцять годин, і навіть цілу добу.

Анастасія Зінченко 5 років

-Мені подобається в дитсадку, що ми гуляємо і який в нас настрій.

Антон 5 років

-Мені подобається, що тут мої друзі, і що мені подобається, що вони зі мною граються і свої секрети розказують.

Усього в Першотравневому дитсадку виховується сто чотирнадцять малюків дошкільного віку. До дві тисячі пятнадцятого року в закладі планують відкрити ще одну групу.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Останнім часом в області відкрили сорок два дошкільних заклади, а ще в сотні дитсадків зявилися додаткові групи. У планах регіону на поточний рік створити ще півтисячу місць в дитячих закладах для маленьких українців. Загалом до кінця року на Харківщині збираються відкрити чотирнадцять нових дитсадків.

Олександра Суфіянова