Небезпечні дослідження. Вибух в лабораторії наукового інституту забрав життя одного співробітника та покалічив іншого

14.03.2013 19:10   -
Автор:

-Ничего не знаю, сейчас прийдём и всё узнаем. Знаем, что хороший человек и всё.

Сьогодні журналістам біля інституту проблем машинобудування імені Підгорного не раді. Перед телекамерами вахтер зачиняє двері.

Причиною всьому надзвичайна пригода, яке сталася на території наукового інституту. Близько сьомої вечора двоє його співробітників проводили дослідження. Але щось пішло не так. Пролунав вибух. Люди отримали травми. Найбільше постраждал 61 річний кандидат технічних наук. Його у важкому стані доставили до лікарні, але врятувати чоловіка медикам не вдалося. Другий, учасник експеременту, відбувся легкими травмами. Тож після надання першої медичної допомоги пійшов до додому.

Андрій Русанов тимчасово виконуючий обов'язки директора інституту

-Проводились плановые работы согласно тематике института. Проводились, с нашей точки зрения, со всеми мерами по технике безопастности. Это стендовый корпус, специально предназначен для проведения этих работ.

Виконуючий обов'язки директора інституту не розголошує, що могло стати причиною вибуху під час дослідження. Посилається на таємницю слідства. Не знає поки деталій трагедії і співробітниця цього закладу Наталя Севцова. Вона працює редактором журналу. Загиблого співробітника – знала особисто. Як таке могло статися не розуміє, адже в нього за плечима не одне дослідження.

Наталія Севцова співробітник інституту

-Мне в девять вечера вчера позвонили и сказали, что в институте произошёл взрыв. Погиб Саша . Вчера ещё виделись с ним на профкоме, афганец. Просто какой-то сбой произошёл в установке, или в баллоне, не могу ничего сказать об этом.

Трохи ясності у перебіг подій вносять фахівці Держпромнагляду.

Олександр Терява начальник відділу розслідувань територіального управління Держпромнагляду по Харківській області

-В лаборатории 105 при проведении гидравлических испытаний эксплуатационной эксперементальной установки по проведению электрохимических процессов в результатае разрыва элемента конструкции ёмкости где-то 1 литр был смертельно травмирован старший научный сотрудник.  Фрагментом этой ёмкости был смертельно травмирован данный пострадавший.

Останню ж крапку в цій справі поставить слідство. Дані про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією – порушення правил безпеки.

Ігор Бескровний