Інтереси громади необхідно відстоювати на державному рівні – Асоціація органів місцевого самоврядування області

23.11.2012 22:17   -
Автор:

Соціальні послуги у територіальних центрах були більш доступними – про це згадують і відвідувачі, і чиновники. Пояснюють просто – раніше за обслуговування пенсіонери сплачували 5 відсотків від пенсії – і такий підхід, вважають, був правильний. Але за постановою ще минулого Уряду безкоштовно послуги стали отримувати тільки інваліди, самотні пенсіонери та ті, хто опинився у важкій життєвій ситуації, для інших – вони платні.

Володимир Демченко Куп'янський міський голова

-Более чем в 2 раза уменьшилось количество обслуживаемых людей. Количество услуг уменьшилось более чем в 20 раз.  На ком мы решили сэкономить? Поэтому наше предложение  вернуться до старого определения процентного обслуживаня.

З проханням знизити вартість соцпослуг та спростити порядок їх розрахунку – Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області звернулась до Кабінету Міністрів. Упевнені, питання не залишиться без уваги. Як і їх вимога відносно того, щоб законопроекти не виносились на розгляд Верховної Ради без письмового погодження Національної Асоціації, як того вимагає відповідний закон.   

Сергій Чернов голова Харківської облради, президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області  

-Ми проаналізували. В цьому році  нажаль прийнято 10 законів, які зменьшують повноваження органів місцевого самоврядування. 18 було зареєстровано аналогічних. Ми принципово сказали і в Уряді, і у Верховній Раді, щоб поламати цю хибну систему.

Розглянули і питання щодо організації ефективної роботи служби швидкої допомоги згідно закону "Про екстренну меддопомогу".  

Ігор Шурма заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Декілька основних завдань. Перше, це змінити час доїзду швидкої допомоги. У Харкові до 10 хвилин, в районних містах до 5-6 хвилин, а по території області до найвіддаленішого села до 20 хвилин.

Досягнення такого показника цілком реально, зазначив Ігор Шурма. Переконаниний, протягом року система екстренної медичної допомоги на Харківщині вдосконалиться ще більше.

Анжела Сушко, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.