Суд по справі ЄЕСУ проти Тимошенко знову перенесли

23.11.2012 19:22   -
Автор:

Під звуки сурми вони стали збиратися під будівлею Апеляційного суду. Сьогодні тут вчергове намагались провести судове слухання по справі Тимошенко. Підтримати свою партійну лідерку прийшли її прихильники. Говорять, хто за душевним покликанням, а кого за списками привели.

відповідальна за збір прихильників Юлії Тимошенко

-Мы составляем списки кто пришёл, а кто не пришёл. Потому что я приходила, когда ты приходила? Зачем врать?! А  вот когда я по списку проверила -  у меня тетрадь есть. И в тетради я записываю кто пришёл, а кто не пришёл с моей группы. И потом чтобы не было никакого вранья. А я была, а я была.

Збори білосердешних проходили за звичним сценарієм і з завченими гаслами.

-Юля ми з тобою, Юля ми з тобою.

Харків'яни ж своїх емоцій також не приховували.

-Юле нары! Юле нары! Закон один для всех.

Клавдія Петрівна харків'янка

-Она как барыня сидит в тюрьме, когда же это всё кончится?

Наталія Іванівна харків'янка

-А чего она не прийдёт я не понимаю? Не настолько она больная, чтобы не прийти. Я тоже больная, но я же хожу везде! Как это не прийду? Взять её за поручни и привести. Как это не приду? Людей привели в наручниках и судят!

Харків'яни кажуть, Тимошенко повинна постати перед судом за все що підписувала на посаді прем"єра.

Наталія харків'янка

-Это во-первых не уважение к Украине, к жителям Украины, и даже к своим сторонникам. Уже не говоря о нас, которые считают, что зло должно быть наказано. Она всегда этим славилась не отвечать никогда на вопросы, которые ей задают в лоб " Юлия Владимировна, скажите да или нет?!" и сразу начинаются развёрнутые разговоры ни о чём.

Дмитро харків'янин

-За преступление, которая она совершила будучи в корпорации ЕЭСУ и за свою преступную деятельность. За преступный договор по газу. Потому что за этот договор расплачивается каждый гражданин Украины, мы платим непомерную цену, которые привышают цену, которые платят страны Европы, которые находятся гораздо дальше нас. И эту цену выплачивает каждый пенсионер, каждый гражданин Украины несут плату, за её договор.

Але слухання  справи ЄЕСУ проти Тимошенко не розпочато й досі. Причина – та сама – неявка підсудної, вже водиннадяте. Цього разу не прийшла навіть її донька, яка виступає одним із захисників. Сторона відповідача виносить клопотання про закриття кримінальної справи до повного одужання Тимошенко. Суддя Садовський повідомив: це звернення розглянуть на відповідній стадії процесу. Але державні обвинувачі вже зараз твердять: для відповідних заяв немає підстав.

Марина Капінос державний обвинувач

-Ми вважаємо, що ніяких підстав для призупинення і закриття кримінальної справи немає. Тим паче, що ці питання розглядаються на певній стадії судового процесу. А оскільки ми ще не почали судовий розгляд справи, тому до цих питань ми ще не дійшли. Ми бачимо, що підсудна не бажає являтися на судові засідання і давати пояснення з приводу пред"явленого обвинувачення.

Зважаючи на ці обставини, суд постановив- перенести слухання справи на вісімнадцяте грудня.

Євгенія Кутнова, Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко, Олег Синицький.Харьковские Известия