Який він — Харків майбутнього? Ігорь Терехова зустрівся з відомим архітектором лордом Фостером (відео)

16.12.2022 20:16   -

Місто унікальної комбінації промисловості, науки та культури, а також розвитку найновітніших технологій. Магніт для підприємців, туристів та представників різноманітних індустрій. Місто інновацій, де традиції стають фундаментом для сучасних рішень. Все це – про Харків майбутнього.

Сьогодні Харківський міський голова зустрівся з відомим архітектором лордом Норманом Фостером, який спеціально приїхав до України задля обговорення післявоєнної відбудови Харкова. “Це наша перша зустріч наживо, але вона є результатом багатомісячної співпраці Харківської міської ради, харківських архітекторів та провідних світових експертів”, – зазначив Ігор Терехов

Окрім того очільник міста та Норман Фостер обговорили генеральний план міста та відбудову житлових районів, а також створення не просто наукового парку, а цілої наукової спільноти, справжнього наукового району. “У ньому буде все – майданчик для розвитку стартапів, університети, житло, зелена зона, ринок – вся необхідна для комфортного життя та розвитку економіки інфраструктура”, – підкреслив міський голова.

Ігор Терехов особиста подякував лорду Фостеру за цей надзвичайно важливий візит до України, оскільки це є не тільки справжнім імпульсом у розвитку міста, а й впевненістю у майбутньому нашого прекрасного Харкова.

Раніше ми повідомляли, що Норман Фостер почав працювати над планом реконструкції Харкова.