“І тут пішов другий прильот”, – комунальники Харкова згадують про свої будні під час обстрілів

15.03.2024 19:47   -

З професійним святом працівників житлово-комунального господарства привітали у Шевченківському районі Харкова. Комунальники забезпечують якісні умови життя населення та здійснюють постачання ресурсів. Це також і санітарно-гігієнічні потреби і необхідні ремонтні роботи.

Харківські комунальники легендарні, мужні, сильні духом. З перших днів російської агресії і до нині  вони залишаються на своєму комунальному фронті. Яким був для комунальників 2023-й?

СВІТЛАНА РИБНІКОВА НАЧАЛЬНИК ФІЛІЇ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
2023 рік в порівнянні з 2022-м був також важкий, але, мабуть, таке слово страшне, як звичка, вже увійшло за правило. Постійні обстріли, постійні розгрібання завалів нашими людьми, ми з цим стикаємось постійно. Саме таке запам’яталося, це 2022 рік, мабуть, коли
приходилось розбирати завали. І тут пішов другий прильот, люди падають на землю, а нам знову приходиться підніматися і знову розгрібати ці завали. Також вже в цьому році, коли це все зненацька, перед Новим роком, після нового року – це все також все в нашому районі, ці прокляті ракети, всі також живемо в цьому районі і оце ми на своїй шкурі все чувствуєм. І через 10-15 хвилин доводиться підійматися, підіймати людей і знову розгрібати ці завали. А ми всі на емоціях, всі на стресі.

ОЛЕКСАНДР ПОДОЛЯК ПРОВІДНИЙ ІНЖЕНЕР ДІЛЬНИЦІ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО РАЙОНУ КП “ХАРКІВВОДОКАНАЛ”
Працювалося дуже складно. Були обстріли. Роботи дуже багато, але попри все ми справлялися, вирішували питання, людям давали воду, водовідведення на нас також, тому в нас все добре. Працюємо і будемо працювати.

ЮРІЙ ІВАЩЕНКО СЛЮСАР-САНТЕХНІК КП “ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ”
Мені не приходилось по місцях прильотів працювати, але після обстрілів, де були райони, в яких були аварії, приходилося по ночах востанавлювати, запускати жилі дома, подавати людям тепло. Рідне місто, наверное, надихає. Рідна країна, рідне місто, сім’я, всі родичі, всі тут живемо, тут і працюємо.

МАКСИМ МАКОВЕЦЬКИЙ ТРАКТОРИСТ КП “ШЛЯХРЕМБУД”
Тяжко працювалося: обстріли, їздили устраняли оце все. Що є стимулом? Працювати, жити в рідному місті , допомагати місту Харкову і жителям.

Вітаючи комунальників Ігор Терехов зазначив, що попри війну і “прильоти” працівники цієї стратегічної галузі з перших днів війни забезпечують оселі харків’ян теплом, водою та іншими комунальними послугами, підтримують безперебійне функціонування об’єктів критичної інфраструктури, першими прибувають на ліквідацію поламок чи аварійних ситуацій.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я пам’ятаю перші дні війни, коли на плечі наших комунальних служб було дуже велике навантаження. Але ми витримали.  І сміття вивозили, і прибирали, і всі ці на кожному прильоті я бачу вас, бо ми разом робили це, що і потрібно було робити. Насправді, завдяки вам місто живе, завдяки вам місто працює, і я дуже вдячний кожному з вас.

ОСТАННІ НОВИНИ