“Хорев без границ”. Чему учатся харьковские медики у израильских специалистов

09.09.2016 13:55   -
Автор:
"Хорев без кордонів". Міжнародний проект, що був започаткований у Харкові, має свій розвиток тут, у Хайфі. І базою для цього став медичний центр "Хорев", знаний у всьому світі. Медичне оснащення та умови роботи для лікарів тут найсучасніші, кажуть харківські медики, які в рамках проекту прибули до Ізраїлю.
 
Оксана Ковтунова лікар-невропатолог (м. Харків)
 
Израиль – это, действительно, передовой центр медицины. И то, что увидела я за такой короткий промежуток времени – это операционные, новейшие диагностические центры лечения. Это оборудование, которое действительно 21 века. Благодаря клинике Хорев и нашим городским властям, большое отдельное спасибо за то, что предоставили мне такую уникальную возможность побывать здесь и увидеть медицину изнутри.
 
І вже два тижні лікар-невропатолог Оксана Ковтунова вивчає нові підходи та технології в лікуванні пацієнтів. В тому числі і важкохворих, від яких відвернулися фахівці з інших країн або яким не змогли поставити діагноз. Ізраїльські лікарі дарують таким пацієнтам надію, розповідає Оксана Ковтунова. А харківські медики набувають неоціненний досвід роботи з такими хворими.
 
Оксана Ковтунова лікар-невропатолог (м. Харків)
 
Каждый день я не только, как вольный слушатель и наблюдатель. Я бываю каждый день на консилиумах нейроонкологических, эмерайсити мы рассматриваем, нейрохирургические консилиумы. Здесь не принимается решение в одиночку. Если это отделение нейрохирургии, то работает 15 нейрохирургов, и каждое утро собирается консилиум то ли по одному пациенту, то ли по трём. И решение принимается коллективно. Учитывается мнение каждого.
 
Саме такий спосіб роботи і є запорукою результативного лікування, говорить головний лікар медцентру "Хорев" Роман Барак. Він співпрацює із багатьма провідними клініками світу. Так, зазначає, вдається не лише поставити точний діагноз, а й розробити ефективніший курс лікування для пацієнтів. І цьому підходу навчають фахівці з Хайфи харків'ян.
 
Роман Барак головний лікар медичного центру "Horev Medical Center" (Ізраїль)
 
В надежде на то, что это общение существует, которое мы делаем сейчас, позволит вывести эту прямую линию, присоединить Харьков и в целом Украину к той линии, которой живёт весь мир. Руки у людей есть, они прекрасны. И когда с этими руками соединяются знания, подкладывается почва и база академическая. И они видят, как это соединяется здесь – технологии, что позволяет вывести на самый высокий уровень.
 
Розвиток співпраці харківських медиків та ізраїльских, в рамках проекту "Хорев без кордонів" триватиме, зазначив Роман Барак. Найближчим часом, поділився лікар, до Першої столиці завітають фахівці з Хайфи. Вони привезуть із собою знання, якими ділитимуться. А також ознайомляться із умовами роботи харківських медиків та їхніми підходами в лікуванні хворих.