Головне за ніч проти 15 січня: Триденний траур у Дніпрі, допомога союзників та відключення світла

15.01.2023 12:10   -

Внаслідок удару ракетою по житловому будинку в Дніпрі вже відомо про 21 загиблу людину. За даними місцевої влади, станом на 8:30 ранку, травмовано 73 особи, з них 14 дітей; врятовано 38 осіб; розшукуються 33 людини.

Пошукові роботи тривають. Попередньо зруйновано повністю 72 квартири та пошкоджено понад 230 квартир. Розібрано тільки 45% завалів. У місті оголошено триденний траур.

Ракетна небезпека залишається високою. В ОК “Південь” розповіли про ракетоносії у Чорному морі – там ще залишаються кораблі із певним зарядом, тож, кажуть, розслаблятися в найближчі кілька днів не варто. І найголовніше, не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Німеччина передала Україні чергову партію військової допомоги. Як повідомляється на сайті уряду ФРН, у цей пакет увійшли: 4 танки для розмінування;  4 мобільних та захищених систем розмінування; 10 автомобілів для охорони кордону; 120 мобільних систем опалення.
Також у Берліні наголосили, що найближчим часом планується передати Україні 40 БМП із боєприпасами, ЗРК Patriot із ракетами та 100 тисяч аптечок першої медичної допомоги.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Великобританія відправить в Україну 14 танків Challenger 2 та 30 самохідних артилерійських установок AS90. Про це повідомили у пресслужбі британського уряду. Навчати українських військових роботі із цими танками і гаубицями почнуть уже “найближчими днями”.

Україна зберегла керованість та цілісність енергосистеми після ракетної атаки 14 січня. Про це повідомив голова “Укренерго” Володимир Кудрицький. Ворог цілив в електростанції і підстанції, зараз в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит. Найскладніша ситуація у Харківській і Львівській областях.

ОСТАННІ НОВИНИ