Генеральне прибирання в Саржиному Яру (відео)

01.05.2023 14:45   -

Саржин Яр – одне з найулюбленіших місць відпочинку харків’ян з чистою джерельною водою та мальовничим струменем. Прибиранню і доглянутості тут приділяють особливу увагу навіть під час війни.

До воєнного російського вторгнення чищення озерців, басейнів і струмків намагались проводити щотижня.
І лише минулого року не було можливості належним чином вимити водойми через активні бойові дії і загрозу обстрілів, тож роботи накопичилось багато, говорять фахівці.
Від купелі до озера з фореллю – такий об’єм запланованого на сьогодні капітального прибирання – це приблизно 200 метрів, бо така довжина струмка.

Тож приспустили воду і пристали до роботи.

ОЛЕКСІЙ КОМЯКОВ РЕЧНИК КП “ХАРКІВЗЕЛЕНБУД”
Ми почали миття цього струменя від сміття, від всіх залишків, які утворилися за цілий рік і тому вже десь через тиждень в цьому струмені можна буде безпечно знаходитися, особливо дітям, які люблять дуже в спекотну погоду там бавитись. А також сьогодні,як завжди у нас проходить у понеділок і четвер, ми миємо купель. Це наші планові роботи і обов’язково ми вимикаємо від всіх залишків, що утворюються на стінках.

До речі, територію Саржиного Яру не один раз перевіряли сапери і військові, тож мешканці міста мають змогу приходити сюди – і до джерела, і на спортмайданчик, і просто прогулятись весняними алеями серед молодої зелені.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харків’яни говорять, радісно бачити, що рідне місто оговтується від російської навали, оживає і розквітає.

АЛЬОНА МЕШКАНКА ХАРКОВА
І то приємно, коли бачиш, що люди з самого ранку стараються, прибирають, щось роблять для покращення свого міста – для покращення своєї домівки. І це приємно бачити, що Харків є, і є куди повернутися.

Після сьогоднішнього капітального весняного прибирання, кажуть фахівці, надалі планують підтримувати чистоту в Саржиному Яру в довоєнному режимі.

ОСТАННІ НОВИНИ