Харьковская студбольница станет пилотным проектом в Украине по оказанию медпомощи

01.08.2012 22:50   -
Автор:

Невідкладна допомога, профілактика та лікування. Харківська студентська лікарня обслуговує тисячі студентів і має майже віковий досвід роботи. За цей час "двадцятка" стала флагманом у наданні медичної допомоги молоді. Вона є унікальною серед семи закладів подібного типу на державному просторі, говорить народний депутат Ірина Бережна. Бо, каже, тут змогли  впровадити комплексний підхід до організації медичної допомоги студентам. А саме запровадили функціонування Центрів первинної медико-санітарної допомоги, безпосередньо у вищих навчальних закладах. Забезпечили лікувально-діагностичну та консультативну допомогу на рівні поліклініки. Працює тут і стаціонар. Тепер, пропонує Ірина Бережна, час всім цим досвідом поділитися з іншими регіонами. Впровадити такий пілотний проект і пропонує нардеп профільному міністерству.

Ірина Бережна, народний депутат України:

-Я думаю, что мы будем добиваться того, чтобы вы стали пилотным проектом, эксперментальным. Имеено в городе Харькове потому что у вас уже есть. Только то, что хотят создать вы давно уже создали, опробировали, недостатки улучшили и можете этим делиться. Я думаю, что мы совместно будем этого добиваться  и у нас получится совместно с вашей помощью.

Вже досягнута домовленість, говорить Ірина Бережна, що в кінці серпня відбудеться круглий стіл, на якому буде визначена робоча група з впровадження пілотного проекту на базі Харківської міської студентської лікарні № 20.

Ігор Бескровний, Ігор Луханін ,Харьковские Известия.