Осенью в Харькове ожидается туристический бум

01.08.2012 22:55   -
Автор:

У Харкові подивитися є на що – переконані екскурсоводи – садиби, архітектурні будівлі, парки та багато іншого. Показати привабливість міста туристам можливо. Для цього потрібно лише вибудувати схему маршрутів, оновлювивши вже існуючі, та створивши нові.

Костянтин Дворніченко ,екскурсовод:

-Поляки, например, приезжают, обязательно ездят под Пятихатки на польское кладбище. Но если говорить в целом о туристическом потенциале в Харьковской области то можно сказать что он очень большой и используется на очень маленькую часть, то есть при серьезном подходе туристическая отрасль может быть существенной составляющей экономики региона.

Відвідуючи Харків, туристи обов’язково прогулюються площею Свободи, оглядають музеї та макети міні будівель Харкова на площі Архітекторів, та цікавлять їх не тільки пам’ятки. Гіди кажуть –  іноземці просять показати дещо незвичне, наприклад вид на місто зверху або навпаки – підземелля. І у профільному департаменті говорять, може з"явитися у туристів і така можливість.

Юлія Згурська ,заступник начальника відділу розвитку  туристичної інфраструктури і іміджевих проектів:

-Мы работаем как раз над этим вопросом, то есть у нас уже на протяжении года –полутора лет мы работаем, занимаемся как раз подземным Харьковом и в нашем туристическом путеводителе, который мы издавали, там эта тема освещена. Катакомбы есть хода есть. Но чтобы водить туда людей мы должны быть уверены, что это безопасно.

Окрім маршрутів катакомбами розглянуть у департаменті питання і стосовно Успенського собору. Зізнаються, можливо там відкриють вхід до дзвіниці, звідки можна побачити майже усю історичну частину міста. Все це у Харкові готують до напливу туристів, що очікується у вересні. Як пояснюють фахівці, це зв’язано з тим, що майже кожному гостю, який відвідав Харків під час Евро -2012, волонтери розповідали – після дня міста буде ще багато цікавого. Особисту увагу робили на відкритті у Першій столиці нових пам"яток та харківського Діснейленда.