Харьков продолжает активно развивать международное сотрудничество

05.12.2018 12:35   -
Автор:
Харків продовжує поповнювати список міжнародних партнерів та розвивати співробітництво між країнами сусідами. Так у Першій Столиці відбулась перша конференція між іноземними та дипломатичними представництвами у партнерстві з міською владою. Харків планує за підсумками зустрічі створити платформу для  обміну досвідом та підбиття підсумків спільної роботи не тільки з консульськими установами та іноземними представництвами, але і з іншими українськими містами. 
 
Ольга Чубрикова директор Департаменту державного протоколу МЗС України 
 
Харків ми можемо без перебільшення назвати одним із центрів міжнародної діяльності  в Україні. І взаємодія, яка буде налагоджена тут с регіональними владами, з дипломатичними представництвами, з Міністерством закордонних справ України, вона дасть свої плоди в майбутньому.
 
Адже Харків, впевнені дипломати, доводить, що є не тільки інвестиційно привабливим містом, а і центром міжнародного співробітницва. У Першої столиці 33 міста-побратима у 22 країнах світу, з якими вона має міцні стосунки. 
 
Віктор Рудь директор Департаменту міжнародного співробітництва 
  
В настоящее время на Украине, как и в Европе, возрастает роль крупных городов, таких как Харьков – мегаполисов. Она растет как в жизни во всех сферах: социальной, экономической, политической жизни, так и в международных отношениях. Вы знаете, что Харьков в настоящее время очень активно формирует свой международный имидж и тут работа в формировании международного имиджа не возможна без активного сотрудничества с дипломатическими и иными представительствами. 
 
Учасники також обговорили актуальні питання і тенденції розвитку співпраці між міською владою та міжнародними організаціями. Адже головна мета зустрічі – обмін досвідом для того, щоб спільними зусиллями робити життя в  містах більш стабільним, комфортним та безпечним. 
 
Михайло Музальов Почесний консул Республіки Словаччина в Одесі  
 
Харьков делает шаг именно взаимодействия дипломатических консульств с бизнесом, с местными органами самоуправления – это очень своевременный шаг и он самое главное, что привлекает и инвестиции в регионы и он привлекает инвесторов.
 
Надалі місто планує проводити такі конференції на постійній основі для того, щоб активно продовжувати розвивати міжнародне співробітництво.
 
Юлія Згурська заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва 
 
Харьков является одним из лидеров международной деятельности. Но и безусловно подтверждение этому является и получение Приза Европы – еще в 2010 году. То есть по сути уже 8 лет мы удерживаем лидирующие позиции в плане международного сотрудничества. И мы не можем этим не гордиться. И конечно же, у нас есть планы на следующий год. Есть программы укрепления позитивного международного имиджа и развития международного сотрудничества города Харькова, на основании которого мы работаем уже не первый год и она доказала свою результативность. И в ближайшее будущее мы планируем расширить перечень иностранных городов-побратимов, партнеров. Уже в следующем году мы уверены, что наш список городов  партнеров-побратимов он расширится.