В Харькове планируют повысить тарифы на отопление и горячую воду

05.12.2018 12:43   -
Автор:
КП "Харківські теплові мережі" пропонують підвищити тарифи на свої послуги. Опалення може вирости в ціні  на 17,8%, а гаряча вода – на 15,5. Головною причиною комунальники називають нещодавнє подорожчання газу на 23%. Також вплинуло на корегування тарифу збільшення вартості купівлі теплової енергії в ТЕЦ-5 та ТЕЦ-3.
 
Марина Магомедова заступник генерального директора з економіки КП “Харківські теплові мережі”
 
Тарифные услуги для абонентов жилых домов с приборами учета  – 1540,16 за Гкал, рост составит 17,8. Ранее нами предлагался 1541,37. Тариф за метр квадратный – 39,40. Рост 17,8 также. Предлагался нами 39,42. Тариф на горячую воду составил 93,25, рост на 15,5%. это с полотенцесушителями и без полотенцесушителей 86,35.
 
У "ХТМ" додають, що у нових тарифах не включенні збитки підприємства. Також не враховується показник мінімальної зарплати та холодної води. Питання винесли на другі громадські слухання – тепер вже за участі представників профільної нацкомісії. Саме вони вирішують погоджувати пропозиції "Теплових мереж" чи ні. 
 
Василь Без’язичний начальник відділу НКРЕКП у Харківській області
 
Мы вынуждены, с учетом утвержденной цены Кабинетом Министров,  привести в соответствие по категориям потребителей тепла и воды именно по КП "ХТС". И здесь если в среднем мы считали, у нас получается в пределах 20 %. Тем более, что это не окончательная цифра. Будет незначительные изменения за покупное тепло с ТЭЦ-5. И поэтому это еще понизит немножко тариф. 
 
Нові тарифи планують остаточно затвердити в січні. Та комунальники попереджають, що харків’янам слід чекати ще одного підвищення в травні. Причина все та ж – збільшення ціни на газ.