Харьков подписал меморандум про сотрудничество со «Всеукраинской ассоциацией центров предоставления административных услуг»

24.04.2017 14:59   -
Автор:
В офіційній залі міськради – керівники Департаментів та "Всеукраїнською асоціацією центрів надання адмінпослуг".  Вони зібралися на підписання двостороннього партнерського меморандуму.  
 
Харків став одним з першим, хто розпочав таку співпрацю із Всеукраїнською асоціацією. І це не випадково, кажуть представники цієї організації. Адже саме Перша столиця знаходилася у витоків з організації центрів надання адмінпослуг. Зараз на їхній базі постійно реалізуються нові проекти, ЦНАПи доповнюють додатковими послугами. Тож передовий досвід Харкова, підкреслюють керівники асоціації, буде цінним для багатьох міст України.
 
Наталія Шамрай голова ГО «Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг» 
 
Досвід Харкова є неоціненним, тому ще це є велике місто, яке має поділ на території. І маленькі територіальні підрозділи, хоча вони тут є великими, можуть стати моделлю для інших міст з точки зору кількості послуг, їх якості, з точки зору тих стандартів, які запроваджені в Харкові 
 
На базі харківських ЦНАПів проводитимуть практичні та теоретичні навчання для адміністраторів з інших міст. Також цей меморандум допоможе і надалі розвиватися сфері надання адмінпослуг в Харкові, залучаючи для цього, в тому числі, і міжнародний досвід, кажуть представники міста.
 
Вікторія Китайгородська директор Департаменту Адміністративних послуг і споживчого ринку
 
Это обмен опытом лучшими практиками, привлечение общественности, которая даёт оценку нашей работе, а для нас она очень важна. И конечно же, очень важно, я считаю, что подписание этого меморандума – это первая основа для того, чтобы все услуги предоставлялись в Украине по принципу экстерриториальности, чтобы эти услуги могли предоставляться не только жителям нашего города, но и жителям других городов.