Геннадий Кернес: «Прозрачные офисы» – успешный результат децентрализации

24.04.2017 15:10   -
Автор:
Керівництво Уряду, міські голови. Це засідання Асоціації міст України. Фахівці обговорюють реформу децентралізації влади в країні та відкриття "Прозорих офісів" у Харкові. 
 
Юлія Світлична голова Харківської обласної державної адміністрації 
 
Хотіла би подякувати Прем'єр-міністру за ті урядові проекти, які ми сьогодні втілюємо на Харківщині і в багатьох випадках це неможливо було б без тих запроваджень, які на сьогодні є в державі. Розвиток реального фінансово-спроможного самоврядування – це необхідна умова для успішної країни. І реформа, які була розпочата Володимиром Борисовичем три роки тому і підтримана Президентом України, на мою думку, є однією з найуспішніших реформ у державі.э
 
Відходити від тих реформ, які сьогодні втілюються, зазначив Прем'єр-міністр, в Уряді не збираються. 
 
Володимир Гройсман Прем'єр-міністр України
 
Хочу підкреслити, що ми й надалі будемо продовжувати курс на те, щоб проводити децентралізацію, допомагати вам створювати належні умови. Як ви бачите, у 2017 році хто би що не казав про формування бюджетів, ми сбалансували і ваші повноваження, і ваші фінансові інструменти, а не тільки ресурси. І сьогодні я бачу, що по багатьом параметрам сьогодні на 20-30% йде зростання місцевих бюджетів.
 
Нові центри надання адміністративних та соціальних послуг, говорить міський голова Геннадій Кернес, це показник успішної реалізації адміністративної реформи, яку ініціювали в Кабінеті Міністрів.
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Мы планируем развитие деятельности существующих "Прозрачных офисов" и открытие новых. Самый крупный проект в городе Харькове – это региональный центр в Московском районе города Харькова, который мы строим совместно с Харьковской областной государственной администрацией, он будет обслуживать жителей всей Харьковщины. Так же в процессе созданий два объединенных и два районных "Прозрачных офиса". Так же хочу сказать, мы открыты для любой громады, для любого руководителя, чтобы дать свои пояснения на интересующие вас вопросы. И мы готовы в том числе дальше участвовать в реформах, которые проводятся в Украине и поддержать инициативы Президента, и Премьер-министра Украины 
 
Андрій Рева міністр соціальної політики України
 
Хочу подякувати особисто Харківській міській раді, її міському голову, які найактивніше взяли участь в цьому проекті. І Харків сьогодні показує, дійсно, приклад такого прогресивного підходу до цієї справи і за одиннадцять місяців та робота, яка була зроблена вона заслуговує на найвищу оцінку.