Харьков не останется без тепла и горячей воды

26.01.2017 13:19   -
Автор:
Опалювальний сезон в регіоні проходить стабільно. Усі проблеми, які виникають, констатують в обладміністрації, вирішуються швидко. Жодних зупинок руху транспорту, які виникали в інших областях, на Харківщині не було. Чергують бригади рятівників, енергетиків, газовиків. Всі їхні дії чітко координує оперативний штаб, який створили за розпорядженням губернатора Юлії Світличної.
 
Євгеній Шахненко заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
Очень оперативно мы сегодня работаем по расчистке и посыпке. Все материалы, запасы техники, запасы горючего у нас есть. Вот вчера случай в Золочевском районе, были очень большие переметы и с соседних районов мы туда подтянули технику, с четырех утра начали работу и до начала вывоза учеников у нас все дороги были пробиты, где были переметы.
 
Труднощі є хіба що із взаєморозрахунками. Мінфін не проплачує кошти за пільги та субсидії. Через це теплові комунальні підприємства у складному становищі. Зокрема, "Харківські теплові мережі" не отримали майже півмільярда гривень. Немає порозуміння між Мінфіном та НАК "Нафтогазом України", говорить Євгеній Шахненко. 
 
Євгеній Шахненко заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
Первые 30 млн прошли, ожидаем сегодня остаток и я думаю, что все будет в порядке. Если нет, то это общегосударственная проблема, не только "ХТС" и Полтава, и Житомир, и Николаев, все в таком состоянии. То есть мы сдали акты зачета по клирингу за льготы и субсидии 10-15-20 дней назад, они попали в Минфин, в НАК "Нефтегаз", только осталось провести по казначейству деньги, но, к сожалению, не проводятся, а у НАКа нет понимания, что это государственная проблема, а не наша.
 
Проте про цю проблему знають в Кабміні, запевнив віце-губернатор, і її мають вирішити найближчим часом. Без тепла та гярячої води Харків не залишиться.