Харківський Діснейленд

21.08.2012 12:31   -
Автор:

 

Двадцять шість мертів висоти. Швидкість – шістдесят кілометрів на годину. Американськими гірками у парку Горького пишаються найбільше. Сьогодні на них проїхалися представники харківських мас-медіа.

Олександра Носач головний спеціаліст у зв'язку зі ЗМІ Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю

– Эмоции переполняют, настолько экстремально, настолько страшно. Главное, наверное, крепко схватиться и держаться за поручни, но первый раз удался, можно сказать. Самый старшный момент, когда ты с пика горы спускаешься вниз. Это, действительно, очень страшно.

А боятися не варто, кажуть фахівці. Американські гірки виробництва Німеччини. Закордонні спеціалісти навчали харківських керувати атракціоном. Тож про безпеку можна не хвилюватися. Гарантію німці дали на п"ятдесят років.

Олександр Видякін оператор "американських гірок"

– Стопроцетная безопасность. Это немецкий агрегат. Защелки, все датчики, все на пульту. Они не поедут, если человек не пристегнулся.

Ще одним екстремальним атракціоном у цій зоні є суперспін, тобто суперобертання. Відчуття від таких обертів – представники харківських ЗМІ просто не змогли приховати.

Дмитро представник телеканалу "ОТБ"

– Самое страшное, это когда он подымается вверх, зависает. Вообще все по-европейски, классно очень. Я вот в Диснейленде был, аналогичные там атракционы. То есть очень все здорово и на высшем уровне.

Пишаються керівники парку й колесом огляду висотою у п’ятдесят п’ять метрів. Це найбільший подібний атракціон в Україні. Ще одним екстремальним атракціоном стане "Зліт". Такий є лише в Нью-йорку. Протестувати журналістам його сьогодні не вдалось. Але все ж таки політати та ще й постріляти вони змогли. Чоловікам ну дуже сподобалось.

Коли все це після відкриття парку запрацює, коштуватимуть атракціони до тридцяти п’яти гривень. Лише до кімнати жахів вхід буде сорок.

Анастасія Солоп менеджер КП "Парк культури та відпочинку ім.М.Горького"

– Детский билет в парке будет стоить пятнадцать гривен, то есть это катание на дестких атракционах и на некоторых, где могут кататься и дети, и взрослые, как колесо обозрения. Детки до шести лет на детской зоне катаются все равно по детскому билету. На колесе обозрения, они в сопровождении родителей катаются бесплатно.

Та на День міста усі атракціони працюватимуть безкоштовно. А вхід до парку завжди буде вільним.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

– Этот обьект создан не на один день, он создан на много поколений вперед. И атракционы, которые закуплены, в том числе нового поколения. Главное,что это парк будет жить, как утром, так и вечером, и никому не мешать. И это важно. 

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко. «Харьковские Известия»