Губернатор области Юлия Светличная с рабочей поездкой посетила Зачепиловский район

17.09.2018 13:33   -
Автор:
У Зачепилівському районі кипить робота. Зокрема на дахах 9-ти багатоповерхівок відновлюють покриття. Наразі 5 об'єктів вже готові. Зараз будівельники працюють на 6-му. Із результатами робіт під час робочої поїздки до Зачепилівки ознайомилася губернатор. Також Юлія Світлична зустрілася з місцевими мешканцями. 
 
Катерина Терлибаба голова Зачепилівського ОСББ "Розвиток"
 
Ми вам дуже вдячні за вашу підтримку, бо ми вже з 2011 року стукали в усі двері, які тільки могли. Дякуємо вам, велике спасибі за те, що ви нам допомогли. Тепер наші жителі будуть в теплі. 
 
Допомога була суттєвою. Кошти на проведення капремонту покрівель цього року виділили з обласного бюджету. Це більше 5 млн. грн. Для місцевого бюджету це була завелика сума. Завершити всі капремонти планують у листопаді. 
 
А в Орчіцькій загальноосвітній школі не просто реконструювали покрівлю. Наразі тут завершують повну заміну внутрішніх мереж. У подальших планах – капітальний ремонт внутрішніх приміщень. Всі роботи планують провести цього року. А необхідні кошти на це вже виділені з обласного та місцевого бюджетів.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Мы кардинально меняем подход по развитию маленьких районов. В этом году на развитие Зачепиловского района выделено в 2 раза больше денег, чем за предыдущие 10 лет вместе взятых, это, наверное, есть результат. От этого появляются новые объекты: и социальные, и детские садики, и школы, и амбулатории, и больницы делаются. Я вас уверяю, что на следующий год мы темпов точно сбавлять не собираемся. 
 
Та вже й зараз, дивлячись на великий об'єм робіт, які виконуються, люди дякують, бо ремонту, капітального ремонту, школи, не було з дня її відкриття. 
 
– От лица педагогического коллектива сказать вам огромное спасибо, от лица родителей, от лица наших деток, сказать вам огромное спасибо за такой вклад в нашу школу. 
 
Загалом у 4-х класах Орчицької ЗОШ навчаються 32 учні. До нового навчального року заклад отримав і нове обладнання. Зараз сюди закуповують все необхідне для створення освітнього простору Нової української школи. 
У Рунівщині, це також Зачепилівський район, керівник області зустрілася з місцевим населенням, педагогами та співробітниками сільського будинку культури, у якому цього року капітально відремонтували дах та перекриття. Під час спілкування з громадою, губернатор відзначила, що зараз у регіоні є значно більші можливості для розвитку районів, селищ та сіл.
 
Так розвивається і Зачепилівський дитячий садочок "Ромашка", де ремонтують приміщення для 2-х додаткових груп. І це не єдині перетворення. 
 
Ірина Порціян директор Зачепилівського ДНЗ "РОМАШКА" 
 
Цього року у нас з'явилася нова покрівля, у нас з’явилася огорож, яка відокремлює заклад від приватного сектору. У нас проводиться реконструкція приміщення, після чого відкриється 2 додаткових групи. 67 дітей стоять у черзі, не можуть виховуватися у дошкільному закладі.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
З'являються дитячі садочки по селах, там де їх ніколи не було. Матусі народжують, є діти, є черги, тому над цим ми працюємо. І сьогодні, ви бачите, знаходимося в одному із дитячих садочків самої Зачепилівки. Тут будуть створені нові умови. 
 
І вже на завершення робочої поїздки, губернатор області Юлія Світлична привітала жителів Зачепилівки та громаду району зі святом, а також вручила заслуженим жителям Зачепилівки відзнаки облдержадміністрації.