Группа харьковских студентов создала новый цветочный арт-объект

12.10.2018 14:24   -
Автор:
Харків завжди радує мешканців міста безліччю різноманітних клумб, інсталяцій та арт-об'єктів. Першу столицю вже по праву вважають найзеленішою в Україні. Здається, що мешканців міста вже не можна здивувати квітучими новинками. Але новий арт-об'єкт біля ХНАТОБу все ж таки припав до душі харків'янам. Квіткова інсталяція з двох павичів нікого з перехожих не залишила байдужими, усі залюбки підходили, аби поближче роздивитися її.
 
Ірина харків'янка
 
Бачите скільки людей фотографується? Звичайно, дуже гарно, це просто прикраса, одна з багатьох прикрас Харкова.
 
Та появі цього арт-об'єкту на одній з центральних вулиць Харкова передувала довга та кропітка робота. Група ініціативних студентів вирішила взяти участь у конкурсі "Креативний Харків 2:0" з проектом "Зелені етюди". Автори розробили квіткову скульптуру у вигляді птахів та посіли перше місце. 
 
Ілля Худяков співавтор арт-об'єкту
 
Мы остановились на павлинах. Замечательные птицы, очень яркие, красивые. Сейчас уже осень, достаточно холодные времена наступают. Когда солнце уйдет, когда небо затянут тучи, наши павлины будут радовать людей своими красками. Мы сотрудничали с Департаментом коммунального хозяйства, спасибо им большое за помощь, они оказали нам очень большую поддержку.
 
Олексій Богач директор Департаменту комунального господарства
 
Так сложилось, что в середине сезона возникли трудности у данной студенческой группы, они обратились за советом в коммунальное предприятие "Зеленстрой". Им подсказали, помогли сориентировали и, в общем-то, на сегодняшний день совместно трудами КП "Зеленстрой" и данной студенческой группой было выполнено несколько композиций, которые презентованы. Сегодня, в общем-то, делаем все для того, чтобы наш город был краше и ярче.
 
Цей конкурс проходив у рамках "Тижня Німеччини у Харкові". Головна ціль якого – покращити міські простори шляхом реалізації молодіжних проектів у сфері креативної та культурної індустрії. Підсумками конкурсу почесний та генеральний консули Федеративної республіки Німеччини залишилися задоволені. Тому вони сподіваються на подальшу плідні співпрацю зі студентами та Харківською міською радою. 
 
Тетяна Гавриш почесний консул Федеративної Республіки Німеччини в Харкові
 
Я рада, что мы пригласили в жюри представителей городского совета и они сразу купили эту идею, что называется, им она понравилась, они дальше взаимодействовали. Это классная история про то, как дерзкие студенты не побоялись проявить свою дерзость и про то, как город поддержал их в этом.