Геннадий Кернес встретился с послом Японии

25.02.2020 15:17   -
Автор:
Стратегія розвитку регіону, інвестиції та можливі проекти для співпраці. Ці теми стали ключовими на зустрічі мера Геннадія Кернеса із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії. Дипломат приїхав до Харкова вже з конкретними пропозиціями. Всі їх він і обговорив із міським головою.  
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Мне очень приятно находится сегодня на этой встрече вместе с вами, провести беседу о наших планах, о наших возможностях, как мы можем вместе помогать развитию страны и развитию региона.
 
А пропозиції були наступні: японська сторона хотіла допомогти Харкову впровадити систему управління з відходами. Та мер Геннадій Кернес розповів, що місто вже будує найбільший в Україні сміттєпереробний завод. Тому дипломат запропонував трохи змінити вектор для співпраці, а саме – обмінятися досвідом. 
 
Такаші Кураі Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні
 
Питання переробки сміття та поведінки з відходами наразі досить важлива тема не лише для України, а й для світу в цілому. І зараз ми працюємо над тим, щоб експерт, який буде працювати тут в Харкові і проводити аналіз, поїхав до Японії для того, щоб пройти відповідне навчання. Трохи пізніше ми плануємо так само зворотній візит японської сторони, аби наші експерти провели тренінги чи семінари, щоб обмінятися досвідом.
 
Та пропозиції були не лише від японської сторони, Геннадій Кернес запропонував ще одну сферу для співпраці – участь у створенні міського ситуаційного центру, що об"єднає не лише всі комунальні, а й надзвичайні служби. Дипломат зауважив, що для інвестицій в такий великий проект необхідно залучити світові бізнес-кола, що спеціалізуються в сфері айті. 
 
Такаші Кураі Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні
 
Ситуаційний центр – проект, що зацікавить, в першу чергу, ділові кола в Україні та в Японії. Звичайно, в такому контексті вся активність та перемовини будуть розгортатися між діловими та бізнес колами, але я як офіційний представник, звичайно, сприятиму розвитку цього діалогу, щоб представники японського бізнесу могли долучитися до харківського проекту.