Европейские партнёры Харькова отметили высокий уровень работы города в совершенствовании инфраструктуры города и безопасности движения

08.04.2019 17:14   -
Автор:
Візит до Харкова Глави представництва Європейського інвестиційного банку в Україні росписаний чи не по хвилинах. І найперше, куди відправився,  так це у Харківськимй метрополітен, адже банк є інвестором проекту з подовження третьої лінії підземки, а саме будівництва двох нових станцій метро "Державінська" та "Одеська", електродепо і закупівлі вагонів для рухомого складу, на що виділяє місту 160 мільйонів євро. Яка вона харківська підземка Жан-Ерік де Загон вирішив дізнатися не зі слів і рекламних буклетів і разом з пасажирами проїхав у метро. Залишився від поїздки, каже, задоволений, а порівнювати має з чим.   
 
Жан-Ерік де Загон Глава представництва Європейського інвестиційного банку в Україні 
 
Я останній раз був у Парижі 2-3 місяці назад. Можу сказати, що у вас дуже добре. Харківське метро працює ефективно і на дуже високому рівні. Подача поїзда була швидкою, хороший доступ в метро, і я бачу, що пасажири дуже комфортно почуваються. Мені дуже приємно, що Європейський інвестиційний банк робить свій внесок у розвиток харківського метрополітену. Я впевнений, що розвиток міського транспорту дуже важлива складова модернізації міста. 
 
І ще один проект, над реалізацією якого Харків працює разом з Європейським інвестиційним банком – "Безпека дорожнього руху". Тож наступний візит – до Центру управління рухом міста. Адже саме тут створена система, що дозволяє керувати всією світлофорною мережою. Сюди підключено 130 камер відеоспостереження, встановлених на проїжджій частині і наразі здійснюється контроль і оптимізація руху на всіх магістралях, а ще обмін даними з поліцією та іншими оперативними службами. І цей досвід роботи, кажуть місцеві владники, в подальшому стане в нагоді для створення Єдиного ситуаційного центру.  
 
Євген Водовозов заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста 
 
Это наша площадка проб и ошибок, для того, чтоб сделать потом хорошо, не потратив лишние деньги. Эффективность этой вещи, этого зала уже подтверждена. Как мы говорили ранее деньги, которые мы обсуждали сегодня с европейским инвестиционным банком на безопасность движения, мы будем использовать так, чтобы это всё было в рамках Единого ситуационного центра. А это всё равно будет оставаться живым, как резерв, потому что это обязательное условие строительства любого центра, но он будет немного в другом качестве, классе, мощностях, совершенно другое. 
 
Глава представництва банку, в свою чергу, відзначив високий рівень центру і зауважив, що плани з розширення його масштабу для такого мегаполісу як Харків – правильні.
 
Жан-Ерік де Загон Глава представництва Європейського інвестиційного банку в Україні 
 
Враження дуже добрі від центру. Він виглядає дуже професійно, і я підтримую позицію міської влади, що для 1,5-мільйонного міста цього мало, центр необхідно розширювати. Бачу, що місто активно працює в цьому напрямку і хоче розвиватися. Сьогодні я тільки переконався, що кредит, який ми надамо Харкову, буде ефективно використаний на той проект, який дійсно необхідний місту. 
 
Ще декілька об"єктів для відвідування і перші підсумки візиту. 
 
Жан-Ерік де Загон Глава представництва Європейського інвестиційного банку в Україні 
 
По-перше, місто ваше чудове і дуже гарне. Але надважливо, що я побачив, що вся команда міської влади має велику кількість програм з вдосконалення структури міста, як зі створення нових умов для комфортного проживання городян і гостей, так і для того, щоб люди залишалися жити в Харкові. 
 
А робота Харкова щодо удосконалення інфраструктури міста триває і в цьому напрямку діяльності Європейський інвестиційний банк є давнім надійним партнером, тож низка запланованих проектів незабаром стане реальністю, зокрема і щодо будівництва Єдиного ситуаційного центру.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Это первый такой проект в Украине, который будет реализовываться именно в городе Харькове, это пилотный проект. Для нас это очень важный проект. Почему, потому что он позволяет сделать Харьков безопасным городом. Мы обсуждали этот проект вместе с главой представительства Европейского инвестиционного банка и сегодня у нас есть уже первые шаги, первые намётки для реализации этого проекта.