Екстрена допомога Харківських теплових мереж: у місто виїхали нові бригади централізованої служби (відео)

07.07.2022 18:19   -
Екстрена допомога Харківських теплових мереж: у місто виїхали нові бригади централізованої служби (відео)

Екстренна допомога від Харківських теплових мереж: на вулиці міста виїхали нові бригади централізованої служби з логотипом «ВБС» . Детальніше дивіться у сюжеті «Харьковских известий».

Андрій Пакулов

Завдяки оптимізації кадрів на комунальному підприємстві було створено 16 оперативних команд. Кожна з них складається з висококваліфікованих фахівців. Це, насамперед, слюсарі-сантехніки та обов’язково зварювальник! У розпорядженні фахівців нові маневренні та економічні автомобілі із великим багажником, у якому вміщується весь необхідний інструмент.

Инструмент фирменный, хороший, марки “Макита”, ударные дрели, перфораторы, сварочные аппараты, паяльники, все фирменное все хорошее, новое”, – розповідає слюсар-сантехнік 4-го розряду Павло Оробинський.

Павло як раз перейшов до екстренної служби з іншого підрозділу Харківських теплових мереж. Каже, на новому місці більше роботи. Адже їхню службу викликають туди, де справді складно. Ще до початку опалювального сезону мінімум 4-5 виїздів на день.

“Тут не угадаешь, бывает же большой объем работы, бывает маленький – там одна батарея всего, а бывает и целый подъезд или дом надо делать, и бабушкам квартиры делаем, и где батареи поразрывало делаем, и подвалы делаем и от руководства местных ЖЭКов тоже благодарность была за подвалы”, – говорить Павло Оробинський.

38 пунктів різноманітних видів ремонтних і регламентних робіт на внутрішньо-будинкових мережах центрального опалення та гарячого водопостачання – відтепер за публічним договором виконує безпосередньо Комунальне підприємство «Харківські теплові мережі”. І на передньому краї цієї роботи – мобільні брагади. Головний пріорітет для них – термінові заявки. Вони надходять як зі служби 15-62, так і через центральну диспетчерську. Крім того, працює колл-центр 341-41-40. Контактні телефони також розміщені на самих автомобілях.

“Автомобили у нас оборудованы системой GPS, которая позволяет отследить, где находится в данный момент автомобиль, также отследить время прибытия на заявку и на тот или иной адрес этого автомобиля. Ежедневно проводится такая работа, люди обращаются в связи с тяжелым сейчас таким временем, мы выезжаем на все аварийные заявки в помощь филиалам”, – говорить Олександр Ганженко, заступник технічного директора з ВБС та звернень громадян.

Диспетчер на екрані бачить, який автомобіль ближче до заявника, і відправляє на виклик. Такий підхід прискорює час реагування і виконання робіт.

Звичайна ситуація для Харкова сьогоднішнього. Дитяча бібліотека із розмороженими радіаторами опалення. Потрібна допомога. Бригада їде на виклик. Батареї потрібно перекрити, для того щоб заповнити теплоносієм систему всього будинку. Поки цього не зробиш, неможливо з’ясувати її стан і відремонтувати до початку опалювального сезону.

Добре, коли господарі квартири на місці, або передали ключі сусідам, і слюсарі можуть вчасно перекрити пошкоджені радіатори. Під час робіт на об’єкті, по допомогу до бригади звертаються мешканці сусіднього будинку. Він постраждав значно більше.

“Тут, конечно, и один раз, и второй, и третий затопило, и ребята пришли, потому что было затоплено с 4 по первый этаж, попросили их сделать, ну нашли они возможность прийти с другого дома сюда. Как раз хозяйка пришла ключи принесла, вот так совпало, и ребята согласились и теперь отрежут батареи, и теперь, я надеюсь, у нас будет все нормально с отоплением, и хотя бы немного будет поступать какой-то теплоноситель, и должно быть все хорошо”, – говорить харків’янка Світлана Деменкова.

До речі, усі сантехнічні роботи всередині квартири відтепер також можна замовити у фахівців «Харківських теплових мереж». Перелік платних послуг розміщено на сайті підприємства у відповідному розділі. Діє знижка по Картці харків’янина. Якість гарантовано.