Для дітвори встановлюють дитячі та спортивні майданчики

22.09.2012 14:13   -
Автор:

Займатися спортом потрібно з дитинства. Так говорить народна мудрість. У Харкові за нею діють вже кілька років. Для дітвори встановлюють дитячі та спортивні майданчики.

Ірина Бережна народний депутат України

-Физическое полноценное развитие детей не возможно без занятий спортом. Более того именно спорт прививает такие качества как самодисциплина, уверенность в себе, целеустремлённость, решительность. А без этого современый полноценный даже маленький человек не может реализовать всё что в нём заложено. Поэтому такие площадки нужны и их должно быть как можно больше не только в Харькове, но и во всей Украине.

З думкою народного депутата України Ірини Бережної погоджуються і батьки маленьких харків'ян, які навчаються у першій гімназії Київського району. Кажуть, раніше, за часів їхнього дитинства, про такі дитячі майданчики і не мріяли. Головне, що вони надійні та зовсім поруч. Тепер діти зможуть відпочивати та займатися спортом прямо біля їхнього навчального закладу.

Ольга мама двох першокласників

-Очень хорошо. Не нужно теперь в ХПИ гулять с ребёнком, т.е. когда их выводят на прогулку очень удобно, ну собственно удобно и площадку что сделали и что огородили и теперь машины не заезжают – только плюсы одни.

Про наймолодших – вихованців дитячих садків теж подбали, каже народний депутат України Ірина Бережна. Нові дитячі майданчики відкрито чи не у кожному дошкільному закладі Київського району. У дитячому садочку № 36 час прогулянки. Майбутній архітектор Влад втілює свої дитячі проекти у пісочниці.

Влад 5 років

-Надо сначала всё высыпать так и получается замок, но ещё не всё… вот здесь вот так ну вот как надо делать замки.

Наприкінці червня до виховного закладу завітала народний депутат України Ірина Бережна. Тоді персонал та батьки звернулися по допомогу до народного депутата. Дитячий майданчик у садочку був застарий. Пройшло не так вже і багато часу – і нові ігрові форми урочисто відкривають.

Новий дитячий майданчик, каже народний депутат України Ірина Бережна стане необідною складовою виховання та оздоровлення малечі у новому навчальному році.

Ірина Бережна народний депутат України

-Прошло буквально полтора месяца и мы присутствуем на этом детском празднике и нет ничего дороже видеть эти глаза счастливые, горящие, детские, а так же их родителей, потому что для них это очень важно. Видеть эти улыбки, слышать звонкий смех счастливых деток, которые играют на детской площадке.

Святу відкриття радіє і колишня вихованка цього закладу Мар"яна. Тепер, зізнається молода матуся, на нових ігрових формах зможе гратися і її півторарічна донечка, яка цього року пішла у цей дитячий садочок.

Мар'яна молода матуся

-Старые они уже да, своё отжили, скажем так, а новые они красивые яркие и это не может не радовать.

Радіє новим, але вже спортивним майданчикам і молодь Київського району. На нововстановлених турніках показують свою майстерність.

Микита Ходєєв навчається у сьомому класі цього ліцею номер сто сім. Він нещодавно розпочав займатись воркаутом. Це силовий вид спорту на турніках. М"язи, які накачав за кілька місяців, демострує із гордістю. Каже, вже навчився багатьом прийомам.

Микита Ходєєв учень 7-го класу

-Невелада, ласточка, там от силы все зависит. Солнышко- это техника, на легкую атлетику больше идет.

Олена Савич мати учня

-Мы должны быть благодарны и признательны таким людям, которые помогают и которые стараются, сопереживают, живут жизнью не только своей, а еще жизнью каждого ребенка, каждого из нас. И это замечательно, что заботятся о физическом здороьве детей.

Та це не останній спортивний майдачик у цьому районі, говорить народний депутат України Ірина Бережна. Спорт наразі популяризують у всіх школах та дітсадках міста.

Ірина Бережна народний депутат України

-Практически все учебные учереждения получили новые современные, спортивные площадки. Те, которые не получили сейчас, в самое ближайшее время смогут порадовать своих учеников такими условиями, более комфортными для того, чтобы они могли совершенствовать свои спортивные достижения.

Всього у Київському району за підтримки народного депутата України Ірини Бережної було встановлено 25 дитячих та 15 спортивних майданчиків. І це всього за останні шість місяців.