Дети больные лейкемией поедут на оздоровление в Австрию

12.04.2019 13:44   -
Автор:
Лідія Байдалінова – перекладач. Багато вагомих ділових зустрічей не могли б обійтися без її участі. Та із отриманням професії в неї пов'язана власна історія. У 12-річному віці Лідії поставили невтішний діагноз – рак. Але завдяки допомозі організації "Глобал 2000", що допомагає харківським онкохворим дітям,  вона змогла одужати, тож згодом вирішила вивчати мови, аби і надалі брати активну участь в їхніх переговорах.     
 
Лідія Байдалінова  
 
Я в 1997 году заболела лейкемией, на тот момент фонд "Глобал 2000" начинал работу с детской больницей №16, где я лечилась, находилась на лечении и, конечно, большей частью благодаря помощи от австрийской стороны мы смогли справиться с этим заболеванием. На тот момент только 5% выживало с таким заболеванием.
 
Та з роками цей відсоток суттєво зріс, а співпраця розширалася. В Першій століці вже реалізуються чотири напрями діяльності цієї організація – серед них й допомога для дітей хворих на лейкемію. Представники надають лікарням необхідні медикаменти, обладнання та реактиви. Крім того, "Глобал 2000" встановлює водоочисні станції для шкіл, дитсадків та лікарень. Загалом таких споруд вже 29. Нині благодійники приїхали до Харкова, щоб обговорити із віце-мером Світланою Горбуновою-Рубан подальші плани щодо оздоровлення дітей. І на зустрічі підіймали питання щодо обладання ще десятьох таких станцій.    
 
Крістофф Отто представник організації "Глобал 2000"
 
І діти, і батьки, і вчителі кажуть, що відтоді як були встановлені водоочисні станції вони мають можливість пити чисту воду з-під крану. Малеча відзначає, що стан та смак води покращився І, за словами лікарів, все менше дітей звертаються з хворобами шлунково-кишкового тракту. 
 
Харків співпрацює із "Глобал 2000" ще з 1992 року. В тому числі організація реалізує програму літнього відпочинку для онкохворих в Австрії. Цьогоріч в липні до Іббсу поїдуть близько чотирнадцяти дітей.      
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
За все эти годы мы оздоровили более 500 детей, ничего, никогда, никаких проблем не возникало, потому что мы со своей стороны относимся к этому скрупулезно и очень глубоко подходим к этому вопросу и австрийская сторона тоже очень сильно готовится и за время пребывания у них никогда никаких сбоев не было, несмотря на то, что они каждый год заключают договор с лучшим госпиталем Австрии на случай, если не дай бог кому-то станет хуже, поэтому это абсолютно надежные партнеры, люди, на которых мы всегда можем рассчитывать во всех вопросах.
 
Юлія Друмель керівник проекту «Діти Чорнобиля» організації «Глобал 2000» 
 
Мы давно сотрудничаем, мы хорошо сотрудничаем, все, что мы задумываем, получается, у нас есть всегда хорошая обратная связь. Мы достаточно открыто говорим на разные вопросы. Я надеюсь, что потенциал этого проекта достаточно большой, мы можем, действительно, делать больше и приходить в разные другие сферы. Например, мы думаем о том, чтобы поддерживать еще какие-нибудь детские мероприятия, о том, чтобы расширять нашу программу летнего отдыха и обмена опытом.
 
Крім того, зауважує Світлана Горбунова-Рубан, харківські лікарі проходять стажування в Австрії, і в місті вже знижується рівень смертності дітей хворих на онкогемотогію. Тож плідна співпраця буде тривати і надалі, бо і в міськраді і в благодійників мета одна – здоров'я дітей.