Что будет с курсом гривни после выборов?

03.11.2015 17:31   -
Автор:

НБУ «відпустив» курс національної валюти. Харків’яни впевнені: вартість долара в комерційних банках також зміниться.

Наталія харків’янка

Он вырастет. Вырастет, по крайней мере, до сорока. Благосостояние, конечно ухудшится. Каждый день растет доллар, каждый день растут цены. Конечно, ухудшиться.

Експерти погоджуються: найгірші очікування містян мають під собою підстави. Адже після виборів курс національної валюти в Україні падає вже традиційно – адміністративні заходи, які використовує центральна банківська установа задля стримування гривні, більше не діють. І дійсно – цифри в обмінниках почали коливатись. Економісти кажуть, вибори, що минули – не єдина причина.

Сергій Беренда економіст

Первая причина это та, на которую Украина не может повлиять и от нас это не зависит, это укрепление доллара по отношению ко всем мировым валютам. То есть, это первопричина и она будет влиять на курс доллара к гривне.

Ще одна причина коливання курсу, про яку мовчать в НБУ – війна на Сході, що не припиняється більше року.

Сергій Беренда економіст

Остается большой риск того, что замороженный конфликт на Донбассе, он может быть размороженным. Вот и фундаментальная причина таких нестабильностей – это война, военно-политическая ситуация. Все оттуда идет.

Всі ці фактори, кажуть економісти дають змогу припустити, що співвідношення гривні й долара таки коливатиметься. Є й оптимістична точка зору.

Віктор Євгенович харків’янин

На мій погляд нічого гарного українців не чекає. Надія на те, що падати нижче нашій грошовій одиниці вже нікуди. І тому невеликі коливання, на жаль, будуть, але є також сподівання, що вони будуть не тільки в мінус. Але й в плюс.

Незалежно від коливань курсу валют, зазначають експерти, на гривню в будь-якому випадку очікує інфляція, яка однозначно перевищить офіційні п'ятдесят відсотків.