Боротьба з недобросовісними водіями

10.06.2013 17:31   -
Автор:

Кінець травня, Центральний ринок. Жінка припаркувала авто на трамвайних коліях. Люди простояли сорок хвилин, адже "вуличний поїзд" не міг під'їхати до них на зупинку.

Від розпачу вони кинулись на жінку з кулаками. Вона ж сіла у машину і поїхала, як нічого й не сталось. Такі ситуції в місті, -кажуть транспортники, непоодинокі.

Михайло Литвяк начальник відділу безпеки дорожнього руху КП "Салтівське трамвайне депо"

-Раз в неделю у нас происходят вот эти случаи, это летом. А зимой у нас практически каждый день происходят вот эти случаи, когда нерадивые водители паркуют автотранспорт вблизи трамвайной линии.

Через такі паркування, -каже Михайло Литвяк, комунальні підприємства несуть шалені збитки.

Михайло Литвяк начальник відділу безпеки дорожнього руху КП "Салтівське трамвайне депо"

-У нас теряется выручка, теряется пассажиры. Когда вагон уже идет после того, как водитель убрал машину, он уже теряет график движения. На конечной станции его диспетчер посылает на разворот.

Транспортники навіть склали перелік проблемних ділянок, де найчастіше водії паркують власні машини на трамвайних коліях.

Сергій Дульфан директор Департаменту транпорту та зв'язку

-Это улица Тринклера,Тринклера- Маяковского, площадь Конституции- автодорожный техникум, Тринклера- Сумской рынок, Московский -Никитина, Клочковская, между 23 Августа и улицей Тобольской, Шевченко, между остановкой "Жилярди" и улицей Саперной, Плехановская, возле "Облэнерго", понятное место.

Вирішити ситуацію та розблокувати роботу електротранспорту, допомагають працівники ДАІ. Вони виїжджають на виклик.

Олександр Єршов начальник управління ДАІ ГУМВС України в Харківській області

-За это предусмотрена ответственность, составляется протокол и выносится штраф. В размере двухсот пятидесяти гривен.

Однак, -каже Олександр Єршов, трапляються й такі водії, які навіть на зауваження працівників ДАІ не реагують. Тож з ними планують боротися суворішими методами. А саме викликати евакуатори. Як тільки Кабінет Міністрів прийме відповідну постанову про порядок дій, машини недобросовісних водіїв забиратимуть на штрафмайданчики.

Євгенія Кутнова