Более 30 миллионов гривен материальной помощи на лечение в 2016 году получили харьковчане

16.02.2017 12:20   -
Автор:
Допомога тим, хто опинився у скрутній ситуації. Одним з напрамків роботи міської влади залишається надання городянам матеріальної допомоги на оздоровлення. Лише минулого року її отримали понад восьми тисяч чоловік, загальний кошторис складає 30 мільонів гривень. Кожне прохання від харків'ян розглядається індивідуально, кажуть у профільному Департаменті. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я і соціального захисту населення
 
К большому сожалению сегодняшние цены в фармации и наших аптеках они неадекватны по отношению возможностей людей, которые попадают в ту или иную ситуацию. Конечно же у нас остаётся в программе закупка линз для оперативного лечения катаракты – закупка хрусталиков. У нас остаётся материальная помощь, которую мы предоставляем людям всвязи с прохождением дорогостоящего лечения, это прежде всего связано с онкологическими заболеваниями, особенно у детей, к большому сожалению. Имеется рост онкологических заболеваний. С одной стороны, и рост цен на препараты химиотерапии, на сопутствующее лечение связанное с онкологическими заболеваниями. 
 
Також гроші надавали на різного виду протезування. Надають допомогу в місті і тим, хто лікує людей – лікарям та їншим працівникам медичної сфери.
 
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я
 
Только лишь 2015 и 2016 году на оказание материальной помощи медикам, которые попали в экстремальные ситуации с тяжелейшими онкологическими патологиями, сердечно-сосудистыми патологиями было выделено по полтора миллиона гривен. 
 
Аби отримати матеріальну допомогу необхідно написати заяву, в якій вказати причину. Саму заяву підкріпити підтверджуючими документами та принести все до Департаменту соціального захисту міськради. Далі слід чекати, коли заяву розглянуть на засіданні профільної комісії.