Битва за ведення бізнесу. Ціна і методи утисків

22.07.2020 12:47   -
Автор:
Більше двох років підприємцям ринку "Барабашово" доводиться вести свою діяльність, мов у пеклі. Окрім захмарних плат за оренду, утисків, людей переслідують, їм палять авто, розправляються, застосовуючи силу. А почалось все з того, що деяким бізнесменам увірвався терпець і вони вирішили адміністрації, що роками наживалась на них, сказати "Ні". І ось чим відповіли керманичі "Барабашово" 
 
У кількох підприємців були спалені автомобілі. Робили це вночі просто під вікнами. Заливаючи під капот горючу суміш. Таким чином, підкреслюють бізнесмени, їх хотіли поставити на місце, щоб вони мовчали і не висувалися проти адміністрації ринку "Барабашово".  
 
Нідаль підприємець ринку "Барабашово"
 
Там работает у них целая система. Поступает информация, а то тебя выведут на зоопарк Фельдмана и помогут разобраться. Или осторожно, ты будешь идти куда-то или готовиться против Нидаля конкретика. 
 
Спецоперації з утисків підприємців в 2019 році лише набирали обертів. Їм погрожувати, блокували входи то магазинів, зашурупували, заливали торгові точки піною, викидували на вулицю товар. На той час бізнесмени, які стали напряму опонентами керманичам ринку, називали це рейдерством.
 
Сергій Ліньков постраждалий, підприємець ринку "Барабашово" 
 
Нанесли ущерб, разбили вдребезги магазин. Товара было на 15 тысяч долларов. Он весь валяется там. Половина, а то может и больше испорчена. Деньги, касса – все пропало. Сотрудники полиции сказали, что дело даже не возбуждено. Вы просто подумайте, как "АВЭК" может с вами поступить. В любой момент та охрана, которую нанял "АВЭК" может вскрыть магазин, и вы ничего не докажете. Вы поймите с кем вы имеете дело.
 
А далі все перейшло в силові розправи. Із закривавленими обличчями, і майже розтрощеними головами. Ось до якого стану доводили тих підприємців, які розповідали всю правду про реалії відносин з концерном АВЕК.  
 
Ігор Блохін постраждалий
 
Борьба предпринимателей за свои торговые места. У нас пытаются их отжать, забрать, так званая администрация рынка – это концерн "АВЭК". И у нас эта борьба уже длится больше года. И у нас эта борьба уже длится больше года за наши магазины.
 
Андрій Бабуджан підприємець ринку "Барабашово"
 
Мы считаем, что это звенья одной цепи по борьбе и даже можно сказать по нашему уничтожению, запугиванию. Постоянные угрозы и мы видим последствия всего этого.
 
Протистояння на ринку "Барабашово" точилися майже цілодобово. Сутички відбувалися і вдень, і вночі. Ринок "Барабашово" перетворився на справжнє місце масових протестів. Адміністрація робила все під прикриттям молодиків у формі без шевронів. 
 
Ігор Блохін постраждалий
 
Полиция бездействует. Так как это уже не первый случай нападения, уже было нападение еще на рынке, там уже тоже выселяли одного активиста магазина и тоже там было нападение. Там люди в камуфляже, в касках, в снаряжении нападали на предпринимателей, не давали защитить предпринимателей. 
 
Анатолій Бандалетов підприємець ринку "Барабашово"
 
Хочу обратиться к нашей национальной полиции и к работникам прокуратуры. Доколе это будет продолжаться? Ждите нас в гости, скоро мы придем получить ответы. Почему полиция и прокуратура до сих пор не реагируют на эти резонансные события? 
 
Жоден факт, жодне правопорушення, жодна заява так і не були почуті. Під час сутичок на ринку "Барабашово" постраждав і оператор одного з місцевих телеканалів. Більше того, під гарячу руку почали потрапляти і жінки. Ось після нападу лежить на асфальті остання жертва виконавців. Це сталося кілька місяців тому, у травні. Постраждалу доправили до лікарні у важкому стані.  
 
Сотні заяв, відкриті кримінальні провадження, звернення до всіх силових відомств та навіть до очільників країни… Та досі жоден із епізодів не розслідуваний, жодного із винних так і не притягнули до відповідальності.