Атака росії по Україні: ЄС готується до нової хвилі переселенців (відео)

29.11.2022 18:55   -

11 мільйонів українців з лютого вимушені були втікати від війни до країн Європи. Частина з них вже повернулися. Та за даними ООН у справах біженців 4 мільйони 700 тисяч українців з реєстрацією досі перебувають у країнах Європи. Щоправда, через регулярні обстріли росії по території України, зокрема по об’єктам критичної інфраструктури, в Європейському союзі вже заговорили про те, що взимку очікується нова хвиля вимушених біженців з України.

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛЯЄН ПРЕЗИДЕНТ ЄВРОКОМІСІЇ
Український народ через варварський теракт на цивільну інфраструктуру країни може зустріти цю зиму без електрики, а в багатьох місцях без проточної води.

Українці, які знайшли в країнах ЄС прилисток, згідно з директивою ЄС, мають право на медицину, житло та працевлаштування мінімум до 2024 року. Під час можливої нової хвилі біженців з України, в ЄС готуються залучати приватні організації. Зокрема функціонує вже і спеціальна ініціатива Європарламенту “Безпечні будинки”, що покликана розмістити українців в країнах ЄС.

АНІТТА ХІППЕР СПІКЕР КОМІСІЇ ЄС З ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Хоча ми ще не бачили величезної кількості людей, які прибувають з України з початком зими, ми продовжуємо координувати свої дії з приватними та міжнародними організаціями, щоб кожен міг користуватися житлом і швидко звертатися за тимчасовим захистом. Ми вже досягли значного прогресу у збільшенні пропускної спроможності та забезпеченні того, щоб пункти прийому були добре обладнані на зиму.

За даними статистики за попередні 9 місяців найбільше українців оселились в Польщі, Німеччині та Чехії. Країнам, які зараз тимчасово надають притулок для біженців з України, Європейський союз пообіцяв подальшу підтримку.