Атака на міста України, статистика обстрілів ворога та зустріч “Рамштайн-20” – головне на ранок 19 березня

19.03.2024 11:08   -

Цієї ночі війська РФ вдарили ракетами по Селидовому у Донецькій області. За даними ОВА, окупанти використали для удару ЗРК С-300. Внаслідок чого поранення отримали 4 людей. В місті пошкоджено щонайменше 24 домоволодіння і 4 автомобілі.

Цієї ночі військовослужбовці ВМС ЗС України знищили 2 розвідувальні дрони на Одещині. Про це вони повідомили у соцмережах. Також протягом доби окупанти атакували Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

3 500 авіабомб скинули окупанти на українські позиції лише за 3 місяці 2024 року, що у 16 разів більше проти 2023 року. Про це заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк. Посадовець наголосив, що рф оцінила нинішні виробничі можливості України та країн-союзниць і використовує свою перевагу у боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню. Зокрема від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7:1 на користь ворога.ㅤ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Ювілейний “Рамштайн”. 19 березня відбудеться 20-та зустріч контактної  групи з питань військової допомоги Україні. Наші союзники зберуться в Німеччині. Загалом на засідання запрошено міністрів оборони та вищих військових посадовців із близько 50 країн світу. Очікується, що обговорюватимуть середньострокові та короткострокові потреби, а також конкретні запити України. Зокрема, Рустем Умєров назвав серед ключових пріоритетів у допомозі від союзників боєприпаси та протиповітряну оборону.

В ЄС підготували законодавство, яке дозволить Україні отримувати доходи від активів рф вже у липні. Про це пише видання Bloomberg. Відомо, що пропозиції обговорять лідери ЄС під час зустрічі у Брюсселі наприкінці тижня. Вони передбачають впровадження податку на прибуток, отриманий зі знерухомлених резервів, з метою використання близько €3 млрд щорічно на користь України.

ОСТАННІ НОВИНИ