Акушеры отмечают профессиональный праздник

05.05.2014 18:39   -
Автор:

Її професія – це її життя. 30 років акушерка Любов Матвіївна приймає пологи. І в її руки потрапила вже не одна тисяча новонароджених. Кожні пологи, каже жінка, сприймає як перші і завжди відчуває величезну відповідальність.  

Любов Соцька акушерка пологового відділення

Каждые роды, как говорят акушеры, что мы знаем как они начинаются, но мы не знаем как они закончатся, поэтому бдительность, бдительность, и наблюдение за женщинами, чтобы получить положительный исход. Т. е. выписалась здоровая мама, родили мы здорового ребёнка. Когда я вижу счастливых мам, пап, бабушек и дедушек, счастливые глаза мамы – это превыше всего.

От і Надія сяє від радості. Вона чекала свого первістка 12 років. І – він народився. Ось в цю мить йому тільки 45 хвилин від народження. Жінка каже, як би не лікарі-акушери так би і не зазнала щастя материнства.

Надія Карелова породілля

Спасибо им, они так заботливо, хорошо относились, очень приятно, хорошие люди.

І ці хороші люди, акушери, супроводжують жінок з самого початку від надходження до пологового будинку і до самої виписки.  Знаходяться завжди поруч. Спостерігають за майбутніми матусями, виконують всі призначені доктором процедури, підтримують морально. І саме від них залежить успіх пологів.  

Ірина Кондратова керівник регіонального перинатального центру

Без то, что у нас принято называть средним медицинским персоналом, к которым относятся акушеры и детские медсёстры, сегодня с полной уверенностью любой из моих докторов скажет, что мы ничего не смогли бы сделать, потому что всё что делает наш перинатальный центр, 70% – это их труд.

Ірина Борзенко завідувач пологового відділення

Качество акушерок главное помимо профессионализма, они конечно должны быть добрыми и отзывчивыми.  Надо относиться к женщинам так, как хотелось , чтобы относились люди к вам. Мои акушерки обладают такими качествами и я очень благодарна им за хорошую работу.

І переоцінити важливість професії акушера – неможливо. Адже саме вони разом із медичними фахівцями пліч опліч в будні і в свята використовують всі шанси аби і породілля і малеча були здоровими, а інколи в прямому сенсі борються за їх життя.

Давай шапочку поправим, давай, золотусик ты мой.

От і Вініаміна тут просто врятували. До цього в його матусі Світлани здавалось б не було перспективи народити маля. Позаду три невдалі спроби на ранніх строках вагітності. Цього ж разу все відбулося успішно.  

Світлана Гресс породілля

Беременость протекала очень тяжело, сложно, нас сохраняли, мы долго пролежали и вот родились. Если бы не наши врачи, наши акушеры, я думаю его бы не было до сих пор, а так благодаря им он появился на свет и всё.

І ці близнюки Максим і Артемій, які народилися цими вихідними вагою менш ніж півтора кілограми, під пильним наглядом фахівців у реанімаційному відділенні.
 
Ірина Кондратова керівник регіонального перинатального центру

Для них родиться, как показывпет опыт – это самое лёгкое, а вот самое сложное научиться дышать, кушать, научиться жить. Но мы готовы им в этом помогать.

За трохи більше ніж два роки тільки тут в регіональному перинатальному центрі народилося понад 4 тисячі дітлахів. Тут вони отримали своє найголовніше право – право на життя.