Канатная дорога снова на ремонте. Хулиганы повыбивали во время поездки окна в 50 кабинках

05.05.2014 19:19   -
Автор:

Канатна дорога знов закрита на ремонт. На один день. Робочі кажуть, після святкових днів лагодити доводиться чи не кожну кабінку. Основна робота на сьогодні – це заміна вікон.

Володимир ремонтник

Стёкла прочные, люди у нас не надёжные. Выбивают специально, может и не специально. Но выбивают.

Ось такі вікна робочі зняли з п'ятдесяти кабінок. Не жаліючи ні сили, ні кулаків, хулігани трощили склопластик. Тому комунальникам доводиться заново встановлювати нові вікна. Ремонтники кажуть, такого від городян просто не очікували.

Олександр ремонтник

Долго работали, готовились, до поздна, чтобы открыться и тут – на тебе. Обидно.

Та окрім власної сили, люди встигли продемонструвати  і безкультурність. Вони залишали після себе купи сміття. Дехто перетворював кабінки у громадський туалет. Були й такі, що гойдалися під час мандрівки. Хоча це досить небезпечно, говорять фахівці.

Володимир Дедушик начальник канатної дороги

Блокировочный ролик сойдёт со своего места. это приведёт к остановки движения. И мы будем разбираться, а дорога будет стоять. Т.е. это чревато тем, что будет задержка по движению. И народу прийдётся висеть в ожидании, пока мы не исправим этот деффект.

Але правопорушників поки впіймати за руку не вдалося, кажуть комунальники. Та незабаром це стане можливим.

Олег Гриненко головний інженер КП "Парк культури та відпочинку ім. М.Горького"

У нас планируется дальше оборудовать всю трассу канатной дороги видеонаблюдением. Так как люди когда понимают, что есть такая вещь, как видеонаблюдение, то и акты вандализма сходят на нет. Плюс и это вопросы безопаности на дороге. Мы должны также следить, потому что 1 километр 750 метров длинны дороги без видеонаблюдения – это сложно.

Планують на канатній дорозі доробити і реконструкцію вхідної групи, розповів Андрій Шаптала. Зокрема, завершити оздоблення стін зупиночного павільйону. На них художники намалюють цілу картину. Яку саме – поки тримається у секреті.

Олег Гриненко головний інженер КП "Парк культури та відпочинку ім. М.Горького"

На станции Отакара Яроша, где мы сейчас находимся – тут у нас благоустройство асфальтового покрытия, срединную часть будем благоустраивать, есть ещё чем заниматься.

Усе намічене планують завершити до початку літа. Але за умови, додає Андрій Шаптала, якщо городяни більше не шкодитимуть. Бо інакше, замість благоустрою, знову доведеться витрачати і сили, і гроші на ремонт вже зробленого.