Администрация рынка “Барабашово” шантажом выжимает деньги – предприниматели

15.11.2019 12:39   -
Автор:
Або гроші в чорну касу, або робота магазину буде паралізована. Саме так аднімінстрація ринку "Барабашово", розповідають бізнесмени, шантажує підприємців, які хочуть працювати в прозорому правовому полі. Це один із постраждалих Анатолій Соломахін. Він в спільноті барабашовців з 2008 року. 
 
Анатолій Соломахін підприємець ринку "Барабашово"
 
Порядка 80-90 тысяч гривен. Якобы за незаконную аренду. За не оплаченную аренду. Хотя никаких договоров с ними нет. Договор закончился еще в 2018 году. А уже почти 2020 год. 
 
Для такої роботи, кажуть підприємці, адміністрація "Бабашово" залучає цілу групу виконавців. Працюють по чітко відпрацьованій схемі, застосовуючи фізичну силу. 
 
Анатолій Соломахін підприємець ринку "Барабашово"
 
В 3 часа дня я своими ключами открыл роллеты. Через 20 минут прибежали охранники, потом набежала банда титушек. Силой вытолкали меня с моего торгового объекта, я упал, ударился ногой, она болит у меня до сих пор. Я вызвал полицию , но полиция сильно не реагировала. Они заняли такой нейтралитет. Ни вашим ни нашим. Хотя накладные на товар у меня были. Я все предоставил, но полиция ходила с кем-то созванивалась, с кем-то общался следователь.
 
І це  при тому, що Анатолій в свій час купив торгові павільйони. Та не отримавши прозорих договорів від АВЕківців, вирішив перейти до комунального підприємства "Сучасне місто". За словами самих підприємців, які вже відмовились співпрацювати з АВЕКом, для захисту своїх торгових точок, офіційно найняли собі охорону. Власне це , вважають, найбільше не сподобалось адміністрації ринку "Барабашово".    
 
Віктор Нещеретний підприємець ринку "Барабашово" 
 
Происходит конкретная физическая блокировка нашей охраны, угрожая людям физической расправой. Параллельно по ночам происходит блокировка торговых объектов. Приходят такие люди, как сервисные службы "Барабашово" с инструментом , закручивают магазины. Раньше это делалось, как единичные случаи, а сейчас по ночам это делается массово. То есть 10-15 объектов за ночь закручивается. 
 
Для розблокування, каже Віктор Нещеретний, адміністрація ринку, методом шантажу пропонує приємцям єдиний вихід: занести потрібну суму в потрібне місце і магазин знову відчинять. При цьому жодних документів та жодних гарантій. Ціна питання від кількох десятків тисяч гривень до кілька сотень тисяч. 
 
Віктор Нещеретний підприємець ринку "Барабашово" 
 
Говорят, неси деньги, иначе тебе никто не даст вывести твой товар, даже если ты хочешь оставить свой объект, бросить его, тебе никто не даст вывести товар пока ты не заплатишь деньги. 50-100 тысяч. доходили суммы до 300 до 500 тысяч гривен. И люди несли. Люди несли. Потому, что полиция ничего не делает. 
 
Тільки протягом останнього тижня, кажуть підприємці, адміністрація "Барабашово" за допомогою найманців, переслідуючи мету будь-яким методом вичавити з бізнесменів гроші, заблокувала вже понад півсотні торгових об'єктів. 
 
Валерій Нестерук підприємець ринку "Барабашово" 
 
Те, що відбувається за два останні місяці, ну такого не було, мені здається ще з 90-х років. Тому, що ми пережили все, але те, що зараз, це повна вакханалія. Я думаю, що народний депутат Фельдман безпосередньо не тільки в курсі, а і керує всіма цими процесами. Тому, що у нас є відео, коли він збирав у своєму офісі людей і сказав, що я із сьогоднішнього дня, безпосередньо буду керувати всіма процесами, впливати на всі процеси, тому що якісь не чисті на руку менеджери привели ситуацію до такого стану. Мені здається, що все, що відбувається це з його відома. А управляють всіма цими процесами безпосередньо служба безпеки ринку "Барабашово" .