Исчезающие виды растений и птиц появились на центральных улицах Харькова

15.11.2019 12:34   -
Автор:
Одним з найяскравіших представників вуличного мистецтва в Харкові є мурали. Вони вже давно займають свої місця на багатьох будівлях як нового, так і старого типу, додаючи якогось особливого шарму. Але харківські художники завжди знайдуть чим здивувати. Тепер центральні вулиці будуть прикрашати двадцять міні-муралів, до яких було вкладено багато любові і піклування про тваринний світ Харківщини. 
 
Денис Стадник художник-монументаліст  
 
Основной идеей было привлечь внимание горожан к исчезающим видам растений и птиц Харьковской области.  Это те виды, которые находятся на грани исчезновения. Таким образом хотелось привлечь внимание к тому, что это те виды, которых завтра может не быть. О них нужно помнить и уделять им внимание. 
 
Художник Денис Стадник наголошує, що формат міні-муралів цікавий і особливий саме тим, що нагадує квест. Можна пройтись вулицями міста і побачити роботи, які потім, як пазл, складаються у єдину композицію і вимальовуються ключовою темою цих витворів мистецва. Також, це може бути приємною несподіванкою для перехожого.
 
Денис Стадник художник-монументаліст   
 
Это происходит для него как некое мини-чудо. Возможно, это производит большее впечатление. 
 
Побачити мініатюри можна, прогулявшись по вулицях Дарвіна, Чернишевського, Кузнечній та Мироносицькій. А незабаром, повідомляють митці, буде створена онлайн-карта, на якій будуть зафіксовані всі мурали Харкова.