31 травня. Нічні обстріли окупантів, нова загроза з моря та підвищення вартості електроенергії – головне за ніч

31.05.2023 11:08   -

Цієї ночі окупанти атакували Нікопольщину Дніпропетровської області. За даними ОВА, на одну із громад агресор скинув снаряди з БПЛА. Люди неушкоджені. А вранці вибух пролунав у Межиріцькій громаді Павлоградського району. Ворог атакував транспортне підприємство. Легке поранення отримав 8-річний хлопчик. Лікуватиметься вдома. Є руйнування. Інформація уточнюється.

49 разів росіяни обстріляли Херсонщину. За інформацією ОВА, влучили у житлові квартали населених пунктів області. П’ятеро людей поранено. Атакували також і Харківську область. Є поранений.

росія готує потужну атаку за допомогою ракет з моря та дронів. Про це заявила очільниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк. За її словами, у Чорному морі зафіксовано 9 ворожих кораблів. Серед них – 3 ракетоносії. Можливий залп – 16 “калібрів”. Тож українців закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Ядерна безпека на Запорізькій атомній електростанції, захопленої російськими військами, має передбачати її повну демілітаризацію та деокупацію. Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки ООН. Дипломат наголосив, що позиція України не змінна.

З 1 червня в Україні підвищаться тарифи на електроенергію. За словами міністра енергетики України Германа Галущенко,  такі дії вимушений крок, а також це допоможе підготуватись до наступної зими. Уряд затвердив підвищення тарифів на електроенергію для всіх категорій побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год з 1 червня.

ОСТАННІ НОВИНИ