300 участников со всей Украины и Евросоюза. В Харькове прошел украинско-немецкий форум по энергосбережению

07.11.2016 11:45   -
Автор:
Керівники територіальних громад, бізнесмени з Євросоюзу та всієї України. Їх об'єднав українсько-німецький бізнес-форум. Тема –  енергоефективність в житлово-комунальному господарстві та агросекторі. Форум, кажуть організатори, направлений на обмін досвідом. 
 
Вольфганг Мьоссінгер Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Донецьку (офіс Дніпро)
 
Даст возможности представителям муниципалитетов, городской власти, региональной власти поинформировать, услышать наших спикеров Германии и из других стран Европейского Союза, какие программы существуют, какие проекты для них мы разработали.
 
Александер Маркус голова правління Німецько-української промислової палати
 
Применение и решение проблемы энергоэффективности становится для Украины одним из решающих, потому что без энергоэффективности не будет энергонезависимости.
 
Нещодавно Харківська облрада підписала меморандум про співпрацю з компанією, яка діє від Уряду Німеччина. Регіон отримає кошти на заходи, в тому числі, і з енергозбереження. Взагалі, кажуть представники Єврокомісії, Німеччина планує реалізувати чимало проектів на території України.
 
Кшиштофт Герульскі представник Єврокомісії, голова Групи підтримки України 
 
Есть много проектов технической поддержки. Надо пойти на высший уровень поддержки инвестиций в жилищный фонд,энергоэффективности. Там будет несколько больше денег, чем сейчас с такими элементами, которых сейчас еще нет в Украине.
 
Сергій Чернов голова Харківської обласної ради 
 
Обов'язково будемо червоною ниткою проводити регіональну політику з питань енергозбереження і енергоефективності.Всі ці складові будуть присутні у нас в наших регіональних програмах. Я гадаю, що ми разом повинні якраз з проектом Німеччини і ресурсним центром Асоціації органів місцевого самоврядування підготувати для кожної територіальної громади, кожного органа місцевого самоврядування енергоменеджерів.
 
Харків наразі активно працює над впровадженням заходів з енергозбереження. В тому числі, співпрацює з європейськими банками, розповідають в мерії. За інвестиції хочуть побудувати сміттєперебний завод. 
 
Андрій Руденко заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства
 
Думаю, что со следующего года будут уже реализованы, в рамках нашего КП "Водоканал". Это тоже все связано с энергоэффективностью. Масса других сейчас проектов на рассмотрении и я думаю, что они не заставят себя долго ждать.