260 000 харків’ян будуть із комунальними послугами, на випадок блекауту – Ігор Терехов (відео)

01.02.2024 12:43   -

Стан енергетичної системи Харківщини. Що зроблено та на чому слід зосередитися. Ці та інші питання обговорювалися на робочій нараді за участі Міністра Енергетики Германа Галущенко, що пройшла у Харкові. Міський голова Ігор Терехов зазначив, що попри щоденні обстріли система енергопостачання та теплопостачання у мегаполісі працює, як годинник. Харків’яни не відчувають жодних проблем з подачею опалення зокрема.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Хочу сказати і подякувати нашим «Тепловим мережам», які під час підготовки до опалювального сезону зробили неймовірне. Вони переклали 220 км магістралі, тільки магістралі. Зробили та відновили все те, що накоїв російський агресор і сьогодні ми стало проходимо, і впевнено проходимо опалювальний сезон. Крім того, ми не стоїмо на місці. Ми зробили таким чином, що у нас є певні можливості, вже працюють на «Харківських теплових мережах» 5 енергіційних установок на 70 кВт кожна. Крім цього на ТЕЦ-4 завдяки донорській допомозі ми реалізуємо когенераційну систему потужністю 6 мВт. Для нас це дуже важливо, бо це дасть змогу забезпечити електроенергією ТЕЦ-4. І, як наслідок, ми будемо незалежні і під час можливих блекаутів. Буде заживлено 260 000 споживачів. Сьогодні у нас працює 31 блочно-модульна котельня, яка теж дає можливості, навіть якщо буде блекаут, то 40 000 абонентів будуть заживлені і у них буде теплопостачання.

Наскільки все продумано та організовано, зазначив Ігор Терехов, доводить те, що протягом вже цього опалювального сезону у Харкові один раз перезапускали систему опалення, проте містяни цього навіть не помітили. Також у місті працюють «Пункти Незламності» де у випадках можливих блекаутів містяни зможуть зарядити свої телефони, відпочити та зігрітися. Для цього також була проведена дуже велика робота у кожному районі Харкова.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ГЕРМАН ГАЛУЩЕНКО МІНІСТР ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Ключове для нас, безумовно, це те, щоб під щоденними обстрілами, ми забезпечили наших споживачів, зокрема, містян і в тому числі жителів Харківської області, максимально забезпечили електроенергією та теплом. В цілому хочу сказати, що завдяки роботі, тут перш за все по місту військової адміністрації і керівника-мера. Насправді, Харків та харківська енергосистема, як міста та області працює стабільно, забезпечуючи відповідний обсяг генерації. В тому числі локальної генерації і, по-друге, забезпечуючи відповідно швидко ремонти по всім видам пошкоджень. Зокрема, це лінії електропередачі і пошкодження газової інфраструктури, тому дуже важливо, що ця робота вона є системна. Більше того, величезна робота проведена з ремонтної кампанії. В першу чергу, в Харківській області ми говоримо про об’єкти генерації. Просто величезна робота проведена. І сьогодні ми констатуємо, що маємо певні резерви в системі, які у разі необхідності можуть додатково забезпечити та генерувати відповідно електроенергію для потреб споживачів.

ОСТАННІ НОВИНИ