"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Харківська команда стала чемпіоном Норвегії з хокею (ФОТО)

Харківська команда стала чемпіоном Норвегії з хокею (ФОТО)
Фото: ХК «Ставангер Ойлерз»

Хокеїсти харківської команди СДЮСШОР, які через війну в Україні, вимушено залишилися в Європі, виграли чемпіонат Норвегії у віковій групі 16 років. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Після початку повномасштабної війни в Україні, яку розв’язала росія за підтримки білорусі, шістнадцятирічних вихованців харківської СДЮСШОР гостино прийняв норвезький професійний хокейний клуб «Ставангер Ойлерз».

На базі цього клубу харків’яни змогли продовжити тренування, а потім розпочали виступи в юнацькій хокейній лізі Норвегії U-16 під назвою «Ставангер-СДЮСШОР» (Stavanger Sdyshor).

Дебют вийшов вдалим. Підопічні харківських тренерів Ігоря Вишневського та Ігоря Кривоноса підтримали високу марку харківського хокею, впевнено пройшли весь сезон у новому для себе чемпіонаті, за підсумками якого здобули золоті медалі дивізіону U-16!

Фото: ХК «Ставангер Ойлерз»

Нагородження харків’ян заслуженими золотими нагородами відбулось під овації переповнених трибун місцевого палацу спорту у перерві матчу за участю дорослої команди «Ставангер Ойлерз», яка зараз грає у плей-оф національного чемпіонату Норвегії з хокею.

Більше року тому харківська команда вирушила на турнір вихідного дня до Угорщини, а потім почалася війна… Тепер юні хокеїсти – військові біженці та чемпіони ліги у новій країні! Ми пишаємося нашою новою родиною у Ставангері – це був сильний виступ! Вітаємо хлопців із команди, тренерів Ігоря Вишневського та Ігоря Кривоноса, менеджера команди та всіх, хто був у команді СДЮСШОР-2007 на цьому шляху, – йдеться у зверненні на офіційному сайті ХК «Ставангер Ойлерз».

Лідерами атак у харківській команді на протязі нинішнього сезону були нападаючі Михайло Гапоненко, Данило Кураєв, Матвій Маловичко та Матвій Шевцов. Також за статистичними показниками кращим захисником команди став Микола Косарєв, а основний голкіпер «Ставангер-СДЮСШОР» Михайло Набойченко показав один з кращих відсотків відбитих кидків у цьогорічному норвезькому чемпіонаті – 92,2%.

Крім того, два «новоспечені» чемпіони Норвегії зі «Ставангер-СДЮСШОР» – Микола Косарєв та Михайло Гапоненко наразі отримали виклик до лав юнацької збірної України (U18) на квітневі збори перед чемпіонатом світу-2023  у дивізіоні 1A.

Також нагадаємо, що Міжнародна федерація хокею нещодавно продовжила санкції збірним та провідним хокейним клубам країн-агресорів. Росіян та білорусів не бажають бачити у світовому хокею!  Крім того, ми повідомляли, як канадський хокейний клуб провів на своїй домашній арені яскравий захід на підтримку Україні.