Канадський хокейний клуб провів яскравий захід на підтримку України (ФОТО)

06.02.2023 13:10   -
Канадський хокейний клуб провів яскравий захід на підтримку України
Фото: НС «Dauphin Kings»

Хокейний клуб «Dauphin Kings» з невеликого канадського міста Дофін організував на своїй домашній арені яскраве шоу під назвою «Українська ніч». Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

У самому місті Дофін проживає багато вихідців з України. Діаспора доволі активна, зокрема, щорічно проводить у Дофіні «Національний український фестиваль Канади», також у місті вже понад 80 років діє Українська католицька церква Воскресіння Христова та Український народний дім.

Місцевий хокейний клуб «Дофін Кінґз» доволі популярний у місті й завжди збирає аншлаги на своїх домашніх матчах. Він виступає в юніорській Хокейній лізі Манітоби (MJHL), й до речі, є семикратним переможцем цих регіональних змагань. Слід також відзначити, що зараз за «королів Дофіна» грає голкіпер національної збірної України з хокею Дмитро Кубрицький, який є основним воротарем «Dauphin Kings».

Вже традиційний захід під назвою «Українська ніч» хокейний клуб та українська діаспора проводять кілька років поспіль, але цього року він мав особливий підтекст й був спрямований на підтримку України у війні з російськими загарбниками та інтервентами.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

В рамках «Української ночі» на домашній льодовій арені «королів» відбулися яскраві виступи україно-канадських музичних та дитячих колективів. Після цього «Дофін Кінґз» провели свій черговий календарний поєдинок в рамках MJHL проти команди «OCN Blizzard», а вийшли на цю гру хокеїсти з Дофіна у формі в кольорах українського національного прапора й написами «We stand with Ukraine». А от прізвища гравців на хокейних светрах були написані вже українською мовою, також українською оголошували вихід спортсменів на лід. Також у синьо-жовті кольори були прикрашені трибуни спортивного палацу, в якому відбувалася гра. Перед матчем дитячий хор зворушливо виконав національний гімн України.

Сам поєдинок пройшов за відчутною перевагою господарів, які одержали переконливу перемогу з рахунком 5:2.
Зараз на сайті «Dauphin Kings» триває благодійний Аукціон з продажу форми в українських кольорах гравців команди з цього матчу, зібрані кошти з якого підуть на допомогу Україні.

Нагадаємо, що нещодавно кошти на підтримку України збирав й відомий хокейний клуб зі Швеції. Загалом з благодійного поєдинку та Аукціону тоді вдалося зібрати 60 тисяч шведських крон (приблизно 210 тисяч гривень).

Також, ще на початку війни, ми повідомляли, як канадська діаспора через харківських спортсменів передала гуманітарний вантаж для ЗСУ.

ОСТАННІ НОВИНИ