Водія, який спричинив смертельну аварію на Харківщині, засудили до 8 років

02.01.2024 17:25   -
На Харківщині водія засудили до 8 років за смертельну ДТП

Харківські прокурори довели, що ввечері 25 червня 2023 року чоловік у стані алкогольного спʼяніння спричинив смертельну ДТП на автодорозі «Коломак-Шелестове». Про це повідомляє Iнфосiтi.

63-річний чоловік перебував за кермом автомобіля «ВАЗ-2107». Разом з ним в автівці на пасажирському сидінні сидів його товариш.

Поблизу стели «Шелестове» водій не врахував дорожню обстановку, в результаті чого втратив контроль над керуванням свого автомобіля та допустив зіткнення з деревом, з подальшим перекиданням авто.

Товариш водія від отриманих тяжких тілесних ушкоджень загинув на місці.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину не визнав та додав, що за кермом автомобіля перебував не він, а потерпілий. Проте вина чоловіка підтверджується дослідженими судом доказами. Відповідно до висновків експертів, враховуючи характер та локалізацію тілесних ушкоджень, механічних ушкоджень на автомобілі та беручи до уваги напрямок переміщення транспортного засобу, за кермом був саме обвинувачений.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 63-річного чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Чоловіку призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 8 років.

ОСТАННІ НОВИНИ