В торгівельну мережу Харкова могли потрапити небезпечні продукти

29.09.2022 11:47   -
Новини Харкова: Небезпечні імпортні продукти - Держпродспоживслужба

У Харків могли потрапити імпортні продукти, заражені збудником лістеріозу. Про це повідомляють Харьковские известия.

Держпродспоживслужба попередила реалізаторів та тих, хто в процесі виробництва використовують сир та сосиски, що до служби надійшло інформаційне повідомлення про спалах харчового походження, що спричинений бактерією Listeria monocytogenes (ST155). Бактерію виявили в сирі «Asiago Pressato» і сосисках з м’яса птиці Wurstel, що експортувалися з Італії (виробники: Latteria sociale di bolzano vicentino; Agricola Tre valli Soc.Coop.A.R.L., Italy) до України (отримувач: ПП «КЛЄР», м. Київ).

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області (електронна адреса: [email protected]).

Довідка: Бактерія Listeria monocytogenes – збудник лістеріозу. Це серйозна харчова інфекція, яка небезпечна для маленьких дітей, вагітних жінок, людей з низьким імунітетом та людей похилого віку. Серед симптомів лістеріозу – нудота та блювання, біль у животі, діарея чи запор, головний біль та постійна лихоманка.